Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Любе Спасов призова да не се връща формата с 16 отбора в елита

Спорт

Любе Спасов призова да не се връща формата с 16 отбора в елита

Любе Спасов призова да не се връща формата с 16 отбора в елита - Tribune.bg

Бившият международен съдия по футбол предупреди за голяма опасност

Дългогодишният функционер в Професионалната футболна лига и бивш международен съдия Любе Спасов се обяви твърдо против връщане на формата в елитната ни група с 16 отбора.

"Много години се борих срещу това нещо, но никой не ме чуваше.  Започнах да го правя веднага след края на съдийската ми кариера. Тогава бях натрупал впечатления как се организират първенствата в развитите европейски държави. Идеята беше да намалим отборите от 16 на 14, а накрая и до 10. Направена беше само първата стъпка. Много по-добре е елитна група от 10 отбора, които да се срещат 4 пъти в годината и да се играят 36 кръга. Хората искат да гледат мачове между силни отбори.

Приемлив е и сегашният вариант с 14 отбора и с плейофи. Върнат ли стария вариант, още след 20-ия кръг ще има условия за манипулиране на мачове. Защото ще има 5-6 отбора, които само ще си мъждукат. Няма да играят за нищо и ще са готови да влизат в договорки. Сега няма такива предпоставки, защото всеки се бори за нещо. Затова този формат трябва да остане.

Трябва да се спре този удар по футбола, който се готви. Още повече, че една подобна промяна би била незаконна и неморална. Не може цял сезон да се знае, че два отбора изпадат директно, а 12-ият в класирането играе бараж, а сега изведнъж да не изпада никой", заяви Любе Спасов.

Последвайте ни в Google News

 

Етикети БФС, efbet Лига

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети