Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Боряна Калейн: Чувството да си на най-високото стъпало е неописуемо

Спорт

Боряна Калейн: Чувството да си на най-високото стъпало е неописуемо

Боряна Калейн: Чувството да си на най-високото стъпало е неописуемо - Tribune.bg
Снимка:

Българските състезателки спечелиха 12 медала (1 златен, 4 сребърни и 7 бронзови) от международните турнири по художествена гимнастика, които се проведоха през уикенда в руската столица Москва.

Боряна Калейн направи страхотно състезание и спечели злато на бухалки, сребро на лента и бронз на обръч и на топка на финалите на отделните уреди на Гран При.

"Доволна съм от представянето си за този етап от подготовката. Изключително беше отново да имаме състезание пред публика. Усещането е невероятно, това ми липсваше много през последните месеци и определено ме мотивира още повече. Чувството да си на най-високото стъпало е неописуемо. Няма как да предам това, което изпитах. Да слушаш химна, просто е невероятно!", каза Калейн в интервю за фейсбук страницата на БФХГ.

Шампионска прегръдкаШампионска прегръдка

Тя добави, че я очаква още работа, за да бъде във върхова форма за големите състезания, които предстоят.

"Благодаря на всички хора, които ми помагат и са до мен по пътя ми към реализирането на общите ни мечти!", заяви Калейн.

Ансамбълът на България за девойки спечели три сребърни отличия в многобоя и на финалите на 5 топки и на 5 ленти, Ева Брезалиева взе бронз в многобоя и на финалите на топка и бухалки, а Стиляна Николова е трета на обръч и на лента на съпътстващия международен турнир за жени.

Турнирът в Москва се оказа първо голямо състезание за ансамбъл девойки. Малките грации не скриха, че са изключително доволни от възможността да направят щастлива своята треньорка Вяра Ваташка на рождения й ден, със спечелването на сребърните отличия в многобоя и на съчетанията с пет топки и пет ленти.

"Доста развълнувани бяхме, понеже това за нас е първата голяма изява на по- голямо състезание. Чувствахме се много добре, докато играхме на големия килим. Това беше и благодарение на нашите треньорки, които постоянно ни мотивираха и бяха много доволни от нас. Това, което изпитахме, когато се качихме на почетната стълбичка, не може да го опишем, заля ни вълна от емоции", казаха момичетата.

Те споделиха, че въпреки доброто им представяне, ги очаква още много работа преди най- важното състезание за тази година - Европейското първенство във Варна.

Камелия Петрова, Кристиана Дойчева, Сузан Пуладиан, Гергана Трендафилова, Мария Стаменова и Александра Василена, заявиха, че са изключително мотивирани да работят още повече, за да бъдат във върхова форма за Варна и да зарадват още повече всички българи.

Въпреки двете си бронзови отличия на обръч и лента, Стиляна Николова беше изключително критична към себе си, и заяви, че не е доволна от показано в Москва.

"Като цяло не съм доволна от представянето си. Не показах най-добрата си форма. Вече направихме анализ с г-жа Валентина Иванова и ни очаква още много работа, за да постигнем много по-добри резултати", заяви гимнастичката.
Ева Брезалиева спечели бронзов медал в многобоя, а с красивата си и силна игра взе бронзови отличия на топка и бухалки.

"Доволна съм от това състезание, изпитах голяма радост и удоволствие от моята игра. За мен това състезание беше ново, защото за първи път се състезавах във възраст жени. За мен беше голяма чест да застана на почетната стълбичка. Изпитах удовлетворение от показаното, но тези бронзови отличия ме мотивират още повече да работя, за да се превърнат с друг оттенък следващия път", каза Брезалиева.

Валерия Ватова също взе участие на съпътстващия турнир в Москва и зае шесто място в многобоя.

"И аз и треньорите сме доволни от представянето ми на състезанието за този момент от подготовката. Ще направим промени и ще работим по изчистването на грешките, които допуснах", каза тя.

Ватова добави, че й предстои още много работа и има още много по какво да се работи.

ФейсбукФейсбук


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети