Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ботев Пд приключи годината с победа

Спорт

Ботев Пд приключи годината с победа

Ботев Пд приключи годината с победа - Tribune.bg
Снимка:

"Канарчетата" биха с 2:0 Витоша за седми пореден успех във всички турнири

Ботев (Пловдив) се наложи с 2:0 над Витоша (Бистрица) в среща от 20-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадиона в Бистрица, а "канарчетата" завършиха 2019 година със серия от седем поредни победи във всички турнири.

В герой за "жълто-черните" се превърна Тодор Неделев. Националът се отчете с феноменален гол и асистира за второто попадение, дело на Фернандо Виана, съобщиха от сайта на "канарчетата".

В първите минути "канарчетата" отправиха два неточни удара чрез Тодор Неделев и Станислав Шопов. В 10-ата минута след центриране от корнер се получи сериозно разбъркване в наказателното поле на Ботев, Емил Гъргоров пробва техничен удар с пета, но след рикошет в защитник кълбото мина над вратата.

В 16-ата минута ботевистите организираха продължително нападение, топката се озова в Лъчезар Балтанов и той шутира от границата на наказателното поле, а топката се отклони от бранител и мина на сантиметри от страничната греда. В 23-ата минута атака на "канарчетата" завърши с подаване към Вутов, той пропусна топката и Балтанов шутира от точката на дузпата, но защитник застана на пътя на топката и тя излезе в корнер.

В 27-ата минута Станислав Шопов отлично намери Тодор Неделев по десния фланг и националът шутира, а кълбото мина покрай гредата. В 31-ата минута пловдивчани стигнаха до първата отлична ситуация за гол. Многоходова атака с едно подаване изведе Фернандо Виана очи в очи с вратаря, но ударът на нападателя бе париран от стража.

Последва сериозен натиск на ботевистите, като минута по-късно Филип Филипов засече с глава центриране отдясно, но и неговият удар бе спасен от Василев. В 33-ата минута силен удар на Тодор Неделев прати топката на метър над напречната греда.

В 34-ата минута Станислав Шопов се справи отлично със защитник отдясно и центрира, топката се озова в Неделев и той шутира от малък ъгъл, а кълбото се спря в страничната греда. Последва нова добра възможност, която се откри пред Джонатан Перейра, но ударът на защитника мина покрай целта.

В 38-ата минута Тодор Неделев и Слави Шопов комбинираха, Неделев преодоля защитник и стреля от средна дистанция, но право в ръцете на вратаря, който улови. В 43-ата минута Антонио Вутов стреля от 20 метра, а вратарят на домакините изби с една ръка.

Второто полувреме стартира с феноменален гол на Тодор Неделев. След по-малко от минута игра Джонатан Перейра се пребори за кълбото и пусна към Тодор Неделев, който преодоля защитник и с фамозен удар от 25 метра прати топката в горния ляв ъгъл на Василев, хвърляйки в екстаз феновете на Ботев.

В 57-ата минута Неделев центрира от свободен удар и Виана засече с глава, но топката прелетя над напречната греда. В 66-ата минута домакините бяха близо до изравняването на резултата, след като "канарчетата" сбъркаха при изнасяне на топката, кълбото попадна в Лъчезар Котев и той отправи много опасен удар, минал на метър от страничната греда.

В 69-ата минута Лъчезар Балтанов отправи точен удар от 20 метра, но той бе уловен от стража на бистричани. В 80-ата минута Тодор Неделев получи топката в половината на Витоша и пусна прекрасен пас към Фернандо Виана, а бразилецът с технично отиграване прати кълбото покрай вратаря за 2:0.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети