Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Министър Кралев представи Алберт Попов на премиера Борисов и министрите от кабинета

Спорт

Министър Кралев представи Алберт Попов на премиера Борисов и министрите от кабинета

България получи огромна реклама от Световна купа по ски в Банско

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев представи пред премиера Бойко Борисов и министрите от кабинета младата българска звезда в алпийските ски Алберт Попов и неговия треньор Ивайло Борисов. През тази година 21-годишният скиор постигна страхотен успех, записвайки в рамките на няколко дни 9-о и 6-о място в слаломи от стартовете за Световната купа, с което стана вторият българин с класиране в топ 10 след Петър Попангелов. Попов е и бронзов медалист от Световното първенство за младежи през 2018 г.

Двамата благодариха за подкрепата, която получават от министър-председателя, спортния министър и българското правителство и подариха на Борисов състезателния номер, с който Алберт кара на провелата се през уикенда в Банско Световна купа по ски, негова снимка с автограф и фотография на екипа, организирал състезанието. След специално разрешение на Международната федерация по ски (ФИС), което се дава изключително рядко, стартовите номера в Банско бяха в цветовете на българския трикольор.

Премиерът пожела успех на Алберт Попов, а министър Кралев обяви, че по предварителни данни телевизионната аудитория, до която са достигнали стартовете от Световната купа, е поне 120 млн. души в целия свят, като точната цифра ще стане ясна през месец май.

„В 50 държави в целия свят имаше пряко излъчване, а в още 50 състезанието се предаваше на запис, заради часовата разлика. Множество репортажи и магазинни предавания. Това е огромна реклама, която страната ни получи благодарение на трите старта в Банско“, каза Кралев.

Държавата подпомогна провеждането на Световната купа в Банско с 1 млн. лв. В състезанието участваха 117 състезатели от 22 нации, сред които скиорите от топ 10 за Световната купа и всички шампиони от Световното първенство в Оре. В Банско бяха спечелени и два малки кристални глобуса – в алпийската комбинация от Алекси Пинтюро и в гигантския слалом от Марсел Хиршер. Алберт кара в гигантския слалом, като не му достигнаха 26 стотни, за да се класира за втория манш и завърши 32-ри.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети