Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. БРАВО! Сребро за Начева на Европейското в Швеция

Спорт

БРАВО! Сребро за Начева на Европейското в Швеция

БРАВО! Сребро за Начева на Европейското в Швеция - Tribune.bg
Снимка:

Състезателка ни в тройния скок завоюва пети медал от голям форум

Александра Начева завоюва сребърен медал във финала на троен скок от европейското първенство за юноши и девойки до 20 г. в Бурос, Швеция.

Талантливата българка, която е световна шампионка за възрастта от 2018 г., постигна резултат от 13.81 м във финала на шведска земя.

Начева започна с първи опит от 13.06 м, който ѝ отреди временното пето място. След това тя скочи 13.42 м, а с третото си излизане в сектора се приземи на 13.81 м, като това бе достатъчно за сребърния медал.

Златото спечели гъркинята Спиридула Кариди, която подобри националния рекорд на страната си за девойки - 14.00 м. Резултатът е с 36 см над най-доброто ѝ постижение. И все пак тя остава втора в европейската ранглиста за сезона, където Начева е №1 с 14.13 м.

Трета в Бурос завърши латвийката Рута Ласмане с 13.48 м.

За Начева това е пети медал от голям форум, припомня bTV. Българката е световна шампионка за кадетки от 2017 г., като има още сребро от първенството на Стария континент за кадетки под 18 г. през 2018 г., злато от световното първенство за девойки под 20 г. и титла в Младежките олимпийски игри.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати