Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Бундеслигата се завръща днес

Спорт

Бундеслигата се завръща днес

Бундеслигата се завръща днес - Tribune.bg
Снимка:

Ще се изиграят шест двубоя от елита в Германия

Футболът в Германия се завръща след повече от два месеца пауза! Бундеслигата е първото голямо футболно първенство в Европа, което отново ще радва феновете и всички таят надежда, че това ще вдъхне кураж и на останалите шампионати. В Испания, Италия и Англия все още се обмислят вариантите за доиграване на сезона, докато във Франция, Нидерландия и Белгия надпреварите бяха прекратени.

Двубоите в Германия ще бъдат провеждани по стриктните мерки на здравните власти – публиката ще отсъства от трибуните, няма да бъдат допускани ръкостискания между играчите, тимовете излизат по различно време от тунела, на резервните скамейки всички ще носят маски.

Самите топки ще бъдат дезинфекцирани по време на двубоите, а на стадионите ще бъдат допускани максимум 322 човека – участници или свързани с организацията на събитието хора.

26-ият кръг стартира с пет мача с начало 16:30 часа българско време, а в 19:30 ще се изиграе и двубоят Айнтрахт - Борусия Мьонхенгладбах.

Вторият в класирането Борусия Дортмунд приема на своя стадион шестия Шалке. „Жълто-черните“ изостават с четири точки зад лидера Байерн и се нуждаят от задължителната победа, с която ще държат под напрежение баварците, които в неделя гостуват на Унион в Берлин.

Залогът за Шалке в Рурското дерби също не е малък –тимът на Дейвид Вагнер е с 37 точки и е далече от зона Шампионска лига, но място в квалификационната фаза за Лига Европа изглежда напълно постижимо. Все пак освен Шалке към шестото място в класирането са вперили очи немалко отбори – Волфсбург и Фрайбруг са с 36 точки,  Хофенхайм е с 35, а Кьолн има 32 в актива си и също може да се включи в борбата.

РБ Лайпциг е домакин на Фрайбург, като „биковете“ също са в битката за титлата – отборът е с 50 точки и при победа днес се доближава само на две от Байерн.

Голяма борба се очертава и в мача Фортуна – Падерборн. Домакините са 16-и в класирането и спешно се нуждаят от точки, за да излезнат от опасната зона и да не се налага да играят плейофи за оставане в елита. Положението на Падерборн е още по-тежко, тимът е на последна позиция с 16 точки и всяка грешна стъпка до края на сезона приближава отбора до Втора Бундеслига.

В неделя ще се изиграят още два мача, а в понеделник Вердер и Байер затварят 26-ия кръг.

Днес от 16:30

Аугсбург – Волфсбург, рурското дерби Борусия Дортмунд – Шалке 04, Фортуна Дюселдорф – Падерборн, Хофенхайм – Херта Берлин, РБ Лайпциг – Фрайбург.

От 19:30

Айнтрахт Франкфурт – Борусия Мьонхенгладбах


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Бундеслига

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети