Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Чехът Йонас Форейтек ще замени Александър Лазаров в основната схема на Sofia Open 2020

Спорт

Чехът Йонас Форейтек ще замени Александър Лазаров в основната схема на Sofia Open 2020

Лазаров е оттеглен, след като е дал положителен PCR тест

Чешкият вундеркинд Йонас Форейтек - носител на две титли от "Големият шлем" от 2019 г. при юношите - на сингъл на "Уимбълдън" и на двойки на US Open, ще замени Александър Лазаров в основната схема на Sofia Open 2020.

"Въпреки отличното си здраве, липса на каквато и да било клинична симптоматика и понастоящем състояние на абсолютна жизненост и енергичност, се налага Александър Лазаров да бъде оттеглен от участие от Sofia Open 2020 поради наличие на положителен PCR тест - в съответствие с протоколите на АТП и законовата уредба на Република България", заяви доктор Георги Максимов, Tournament Infection Control Officer на турнира.

"СофияМед", официален медицински партньор на Sofia Open 2020, подложи на тест всички играчи, треньори и целия организационен екип на турнира и гарантира сигурността и здравето на всички участници в надпреварата в София. Строгият медицински контрол ще продължи да бъде прилаган в името на здравето и безопасността на всички.

Още един българин - Александър Донски, получава "уайлд кард" за квалификациите на Sofia Open 2020. В тях ще участва и Габриел Донев.

Схемата на квалификациите включва имена като бившият №8 в света Жил Симон и бившият №12 Виктор Троицки влизат в квалификациите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети