Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Черно море има шанс да постави рекорд срещу Левски

Спорт

Черно море има шанс да постави рекорд срещу Левски

Черно море има шанс да постави рекорд срещу Левски - Tribune.bg
Снимка:

Черно море има шанс за първи път в историята си да запише дубъл над Левски, побеждавайки ги в два от два изиграни мача в първенството.

Ако това се случи, "сините" ще запишат пореден антирекорд този сезон.

През есента варненци спечелиха с 2:1 на „Герена“. Шокираща за феновете не бе самата загуба, тъй като те не са една или две през този сезон. По-жалък беше начинът, по който това се случи.

Тимът, воден тогава от Георги Тодоров (за последен път), поведе 1:0 с гол на Мартин Райнов и се оттегли с този минимален, но все пак добър аванс на почивката. За капак в края на полувремето „моряците“ останаха с 10 души, след като за втори жълт картон бе отстранен Илиан Илиев-младши. След това обаче на „Герена“ настъпиха едни от най-унизителните 45 минути, откакто съоръжението е пуснато в действие през 1963 година. Черно море вкара два гола след почивката след безумни грешки и подаръци на „синята“ отбрана и в крайна сметка спечели с 2:1.

В неделя варненци ще имат шанс да направят нещо още по-запомнящо се в историята на съперничеството им с Левски – да запишат двоен успех! Досега три пъти са се разминавали с дубъл срещу Левски. Толкова до началото на този сезон бяха победите на варненци в София. И в трите случая, в които това се е случвало, мачът край морето не е печелен от домакините. През 1952 година „моряците“ бият Левски с 1:0 в столицата, но по-рано през сезона губят с катастрофалното 0:5 на свой терен.

През 1955 г. пък след 2:1 в София, „сините“ печелят с 2:0 във Варна и взимат реванш. Веднъж пък съдбата не дава шанс на Черно море. През 1958 година варненци удрят с 1:0 в София. Ответен мач в морската столица обаче няма. Този „сезон“ отборите се срещат по веднъж заради реорганизацията, която предстои в първенството и преминаването към системата есен-пролет. Остава да видим назрял ли е моментът за първи дубъл на Черно море над Левски.

"Мач Телеграф"


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети