Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Четири българки на четвъртфинал на „Созопол Санта Марина Къп“

Спорт

Четири българки на четвъртфинал на „Созопол Санта Марина Къп“

Четири българки на четвъртфинал на Созопол Санта Марина Къп - Tribune.bg
Снимка:

Четвъртфиналите са утре от 10:00 ч. на Тенис център Санта Марина

Четири български представителки се класираха за четвъртфиналите на международния турнир по тенис за жени „Созопол Санта Марина Къп" с награден фонд 15 000 долара, провеждащ се на кортовете на Тенис център Санта Марина в едноименния ваканционен комплекс в Созопол. Петя Аршинкова, Габриела Михайлова, Зиновия Ванева и Стела Пеева спечелиха днес осминафиналните си мачове и продължават борбата в турнира, който е от календара на международната федерация по тенис ITF и е валиден за световната женска ранглиста.

Поставената под №3 Петя Аршинкова постигна убедителна победа над холандката Сара Панфилов с 6:1 6:2 за малко повече от час и половина игра. Габриела Михайлова измъкна драматичен успех срещу №8 в схемата Мариам Далакишвили (Грузия) в продължилия 186 минути най-оспорван мач за деня с 1:6 6:3 7:6(5). Зиновия Ванева отстрани друга поставена в схемата - №5Ана Хертел (Полша) - със 7:5 6:3. 15-годишната ни надежда Стела Пеева пък се наложи над шампионката тук от 2016 г. и четвърта в схемата Оана Гаврила (Румъния) с 6:4 7:5.

Другите три български представителки в осминафиналите загубиха днешните си срещи и отпаднаха от борбата. Поставената под №7 Ани Вангелова бе разгромена от гъркинята Елени Мценлидзе с 3:6 0:6, а участващите с „уайлд кард" Денислава Глушкова и Лия Каратанчена бяха отстранени съответно от Михаела Кадлечкова (Словакия) с 5:7 3:6 и Екатерина Рейнголд (Русия) с 4:6 3:6.

Четвъртфиналите са утре от 10:00 ч. на Тенис център Санта Марина. В тях Аршинкова среща Мценлидзе, Михайлова ще играе срещу втората поставена Оона Орпана (Финландия), Ванева – срещу Рейнголд, а Пеева – срещу Кадлечкова.

Междувременно Стела Пеева и Елена Кралева се класираха за финала на двойки на „Созопол Санта Марина Къп", след като обърнаха в много интересен полуфинал Габриела Михайлова и Зиновия Ванева с 4:6 7:6(4) 13:11. В другата част на схемата полуфиналът ще е утре, като в него Ани Вангелова и руската й партньорка Алина Силич срещат Мариам Далакишвили и Оона Опрана.

„Созопол Санта Марина Къп" е единственият турнир за жени в България през тази година от календара на международната федерация по тенис ITF и валиден за световната ранглиста. Той е и последното международно състезание за годината от богатия календар на Тенис център Санта Марина, който се провежда със съдействието на Община Созопол и на Българската федерация по тенис. През 2019 г. тук имаше и турнир за мъже с награден фонд 15 000 долара, турнири за юноши и девойки до 18 г. от календара на ITF и до 14 г. от календара на европейската федерация Тенис Европа, както и редица държавни турнири от календара на БФТ, от веригата „Киндер+", множество състезания за деца и любители.

Едноименният тенис център в китното и зелено ваканционно селище „Санта Марина" в Созопол разполага с 8 твърди корта с фантастична гледка към морето. В последните четири години в тенис курорта са проведени над 50 престижни национални и международни състезания, в които са участвали над 1000 състезатели от над 50 страни.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети