Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Още пет българки се класираха за осминафиналите на „Созопол Санта Марина Къп“

Спорт

Още пет българки се класираха за осминафиналите на „Созопол Санта Марина Къп“

Още пет българки се класираха за осминафиналите на Созопол Санта Марина Къп - Tribune.bg
Снимка:

Водачката в схемата Гергана Топалова допусна изненадваща загуба от рускинята Екатерина Рейнголд с 2:6 0:6

Още пет български тенисистки се класираха за осминафиналите на международния турнир по тенис за жени „Созопол Санта Марина Къп" с награден фонд 15 000 долара, провеждащ се на кортовете на Тенис център Санта Марина в едноименния ваканционен комплекс в Созопол. Петя Аршинкова, Ани Вангелова, Зиновия Ванева, Денислава Глушкова и Стела Пеева спечелиха днес срещите си от първия кръг и се присъединиха във втория към Габриела Михайлова и Лия Каратанчева, които стартираха с победи вчера.

Поставената под №3 Петя Аршинкова постигна категоричен успех над рускинята Мария Даниелс Сиера с 6:1 6:2 за малко повече от час и половина игра. №7 в схемата Ани Вангелова взе лесно първия сет, но срещна големи затруднения във втория срещу 16-годишната Мирела Шкумбова за 6:0 7:6(3). Зиновия Ванева пък се нуждаеше от над два часа, за да преодолее румънката Оана Смаранда Корнеану със 7:5 6:2. 15-годишните ни надежди Денислава Глушкова и Стела Пеева, участващи с „уайлд кард", спечелиха срещите си с еднакъв резултат 6:0 6:3, като Пеева отстрани 44-годишната Габриела Аура Зарновеану (Румъния), а Глушкова победи Елена Кралева.

Водачката в схемата Гергана Топалова допусна изненадваща загуба от рускинята Екатерина Рейнголд с 2:6 0:6 в най-бързия мач за деня. Борбата напусна и младата Никол Русева след 1:6 3:6 срещу румънката Стефана Лазар.

На двойки България със сигурност ще има представители на финала, след като в полуфинала в долната половина на схемата ще се срещнат Габриела Михайлова и Зиновия Ванева срещу Елена Кралева и Стела Пеева. Михайлова и Ванева победиха трудно Мария Даниелс Сиера (Русия) и Александра Юлия Йелен (Полша) с 6:1 4:6 10:6, а Кралева и Пеева се класираха напред без борба след отказ на съперничките им от Румъния Оана Смаранда Корнеану и Оана Гаврила. В горната половина на схемата четвъртфиналите са утре, като за тях се класираха Мирела Шкумбова и Беатрис Спасова, както и Ани Вангелова в тандем с Алина Зилич (Русия).

„Созопол Санта Марина Къп" е единственият турнир за жени в България през тази година от календара на международната федерация по тенис ITF и валиден за световната ранглиста. Той е и последното международно състезание за годината от богатия календар на Тенис център Санта Марина, който се провежда със съдействието на Община Созопол и на БФТ. През 2019 г. тук имаше и турнир за мъже с награден фонд 15 000 долара, турнири за юноши и девойки до 18 г. от календара на ITF и до 14 г. от календара на европейската федерация Тенис Европа, както и редица държавни турнири от календара на Българската федерация по тенис, от веригата „Киндер+", множество състезания за деца и любители.

Едноименният тенис център в китното и зелено ваканционно селище „Санта Марина" в Созопол разполага с 8 твърди корта с фантастична гледка към морето. В последните четири години в тенис курорта са проведени над 50 престижни национални и международни състезания, в които са участвали над 1000 състезатели от над 50 страни.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети