Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Четирима българи на полуфинал на международния турнир до 18 години в Санта Марина

Спорт

Четирима българи на полуфинал на международния турнир до 18 години в Санта Марина

Четирима българи на полуфинал на международния турнир до 18 години в Санта Марина - Tribune.bg
Снимка:

Изцяло български ще са финалите на двойки

Четирима български тенисисти – по двама при юношите и при девойките – достигнаха до полуфиналите на сингъл на международния турнир до 18 години „Санта Марина Джуниър Къп" от календара на международната федерация по тенис ITF, който продължава до неделя на кортовете на Тенис център Санта Марина в едноименния ваканционен комплекс в Созопол.

При юношите във финалната четворка се класираха първите четирима поставени в основната схема, сред които са и водачът Диан Недев и №4 Васил Димитров. Недев победи Йоргос Ноухакис (Гърция) и отказване поради контузия, а Димитров отстрани с 6:3 6:2 друг гръцки тенисист – Димитриос Хумис. Съперници на българите утре ще бъдат съответно №3 в схемата Драгош Петре Попеанга (Румъния), надиграл Веселин Киселков с 6:4 6:3, и №2 Константин Жженов (Русия), който обърна Динко Динев с 3:6 6:4 6:3, съобщава Българската федерация по тенис.

Водачката в схемата и миналогодишна шампионка при девойките Денислава Глушкова продължи убедителното си представяне с 6:3 6:0 срещу Орина Столярчук (Украйна). Глушкова, която е и бронзова медалистка от европейското първенство до 16 г. тази година, ще срещне туркинята Дога Акюрек, отстранила Лия Каратанчева. За полуфиналите се класира и Михаела Цонева, която обърна Стела Пеева с 3:6 6:2 6:3 и ще спори за място във финала срещу друга състезателка от Турция - №2 в схемата Йозлем Услу. Тя победи Елена Кралева с 6:1 1:0 и отказване на българката поради контузия.

Изцяло български ще са финалите на двойки на турнира „Санта Марина Джуниър Къп" до 18 г. При юношите Васил Димитров и Веселин Киселков ще спорят за трофея срещу Драгомир Драганов и Диан Недев, а при девойките Лия Каратанчева и Мирела Шкумбова ще срещнат Елена Кралева и Стела Пеева.

Продължаващото до неделя състезание е предпоследният международен турнир за годината в богатия календар на Тенис център „Санта Марина". През следващата седмица тук ще се проведе и турнир за жени от календара на ITF с награден фонд 15 000 долара. По-рано през годината пък имаше международен турнир и за мъже с награден фонд 15 000 долара, международен турнир за юноши и девойки до 14 години на европейската федерация Тенис Европа, както и редица държавни турнири от календара на БФТ, от веригата „Киндер +", множество турнири за деца и любители. Календарът на Тенис център „Санта Марина" се провежда със съдействието на Община Созопол и на БФТ.

Едноименният тенис център в китното и зелено ваканционно селище „Санта Марина" в Созопол разполага с 8 твърди корта с фантастична гледка към морето. В последните четири години в тенис курорта са проведени над 50 престижни национални и международни състезания, над 1000 състезатели от повече от 50 страни са взели участие в турнирите в Созопол.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети