Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Седем българчета преодоляха квалификациите на „Санта Марина Джуниър Къп“

Спорт

Седем българчета преодоляха квалификациите на „Санта Марина Джуниър Къп“

Седем българчета преодоляха квалификациите на Санта Марина Джуниър Къп - Tribune.bg
Снимка:

Общо над 90 състезатели от 11 страни участват в турнира

Седем родни тенисисти успяха да преодолеят с успех квалификациите на международния турнир по тенис за юноши и девойки до 18 години „Санта Марина Джуниър Къп". Директно в основната схема благодарение на класирането си в ранглистата или с „уайлд кард" са още 15 юноши и 17 девойки от България.

За основната схема от квалификациите се класираха Виктор Григоров, Виктор Марков, Адриано Дженев и Никола Керемедчиев при юношите и Виктория Лазарова, Симона Илиева и Марина Христова.

Турнира се провежда на кортовете на Тенис център „Санта Марина" в едноименния ваканционен комплекс в Созопол. Състезанието, включено в календара на международната федерация по тенис ITF, се провежда за трета поредна година в Созопол.

При юношите поставен под №1 в основната схема ще бъде Диан Недев, следван от Константин Жженов (Русия), Драгош Петре Попеанга (Румъния), Васил Димитров и т.н. При девойките според класирането им в ранглистата фаворитки са миналогодишната шампионка Денислава Глушкова, Йозлем Услу (Турция), Силвия Мария Костаче (Румъния), Ралица Александрова.

Общо над 90 състезатели от 11 страни участват в турнира „Санта Марина Джуниър Къп" до 18 г. Той важи за световната ранглиста на ITF в тази възрастова група, като победителят ще вземе 30 точки, финалистът 18 и т.н.

„Санта Марина Джуниър Къп" до 18 г. е предпоследният международен турнир за годината в богатия календар на Тенис център „Санта Марина". Веднага след него тук ще се проведе и турнир за жени от календара на ITF с награден фонд 15 000 долара.

По-рано през годината имаше международен турнир и за мъже с награден фонд 15 000 долара, международен турнир за юноши и девойки до 14 години на европейската федерация Тенис Европа, както и редица държавни турнири от календара на БФТ, от веригата „Киндер +", множество турнири за деца и любители. Календарът на Тенис център „Санта Марина" се провежда със съдействието на Община Созопол и на Българската федерация по тенис.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети