Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Четвъртфиналист от US Open ще играе квалификации на Sofia Open!

Спорт

Четвъртфиналист от US Open ще играе квалификации на Sofia Open!

Четвъртфиналист от US Open ще играе квалификации на Sofia Open! - Tribune.bg

Голямата изненада в мъжката надпревара на завършилия в неделя US Open пристига, за да играе за място в основната схема на Sofia Open! Нидерландската сензация Ботик ван де Зандсхулп, който в Ню Йорк победи Рууд и Шварцман и единствен взе сет на шампиона Медведев, ще трябва да мине през квалификациите в „Арена Армеец” на започващия идната неделя турнир.

Любопитното в списъка на участващите в пресявките на Sofia Open е, че Ван де Зандсхулп дори не е най-успелият в турнири от "Големия шлем". Тази чест се пада на Марко Чекинато, който преди три години победи Джокович на „Ролан Гарос” и стигна полуфинал.

В списъка на заявените за квалификациите на Sofia Open е и сънародникът му Андреас Сепи, добре познат на българската публика от четирите си поредни участия в основната схема на турнира (2016-2019), като в дебютното му издание през 2016 г. бе четвъртфиналист.

Потвърдени участници в квалификациите на Sofia Open 2021

Име Държава Позиция в ранглистата на АТП

Педро Мартинес Испания №59

Ботик ван де Зандсхулп Нидерландия №62

Джанлука Магер Италия №66

Микаел Имер Швеция №73

Джеймс Дъкуърт Австралия №80

Сунуу Куон Корея №83

Марко Чекинато Италия №84

Андреас Сепи Италия №88

Егор Герасимов Беларус №90

Карлос Табернер Испания №102

Даниел Галан Колумбия №110

Бернабе Сапата Мирайес Испания №120

Йожеф Коввалик Словакия №138

Камил Майхжак Полша №139

Към заявените за квалификациите участници ще бъдат добавени двама с „уайлд кард”, като техните имено ще бъдат обявени в следващите дни.

Трима играчи от Топ 20 на световната ранглиста, двама бивши шампиони в София и носител на титла от "Големия шлем" са сред потвърдитилите участие в основната схема на шестото издание на Sofia Open. Надпреварата от категория ATP 250 ше се проведе от 26 септември до 3 октомври в „Арена Армеец”.

Сред звездите на Sofia Open 2020 са изкачилият се до 14 миналогодишен шампион на българска земя Яник Синер, завоювал историческата си първа титла именно в София, първият шампион на Sofia Open Роберто Баутиста Агут, един от най-големите шоумени в съвременния тенис Гаел Монфис, восителят на пет титли от тура и ракета 1 на Австралия Алкс де Минор, както и шампионът на US Open от 2014 г. Марин Чилич.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати