Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Дания - Англия е вторият полуфинал на Евро 2020

Спорт

Дания - Англия е вторият полуфинал на Евро 2020

Дания - Англия е вторият полуфинал на Евро 2020 - Tribune.bg

Италия и Испания ще спорят за място на финала.

Дания успя да надвие Чехия с 2:1 и стана третият полуфиналист на Евро 2020. Последният път, в който "червения динамит" стигна до тази фаза на турнира, бе през 1992-а година.

Още в 5-ата минута датчаните поведоха с 1:0 с гол на Томас Дилейни. В края на първата част Каспер Долберг удвои аванса на "червения динамит". Чехите обаче не се отчаяха от попадението в края на полувремето и започнаха вихрено втората част. В 49-ата минута голмайсторът на тима Патрик Шик успя да върне един гол, но докрая на мача селекцията на Ярослав Шилхави не успя за втори път да намери вратата на Каспер Шмайхел, който се отличи с няколко доста добри спасявания.

Англия се класира за 1/2-финалите на Евро 2020, след като победи по категоричен начин Украйна с 4:0 на стадио "Олимпико". Капитанът Хари Кейн отбеляза два гола за успеха в 4-та и 50-та минути. Между тях Хари Магуайър (46) се разписа с глава след центриране от корнер, а влезлият като резерва Джордан Хендерсън (63) повтори упражнението с първия си гол с националната фланелка.

Двубоят тръгна добре за "трите лъва" още от самото начало и те не изпуснаха контрола. Украйна в нито един момент не застраши реално вратата на Джордан Пикфорд и капитулира окончателно в началото на втората част. Тогава в рамките на четири минути англичаните си решиха срещата.

Така 25 г. по-късно Англия отново е на полуфинал на европейско първенство. За последно през 1996 г. на домашното първенство ''трите лъва'' достигнаха до тази фаза. В спор за място на финала Англия ще играе с приятната изненада на турнира - Дания. Двубоят е на 7 юли на ''Уембли'', където ще се играят двубоите до края на Евро 2020.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати