Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Десподов: Камбуров заслужава уважение за това, което постигна

Спорт

Десподов: Камбуров заслужава уважение за това, което постигна

Десподов: Камбуров заслужава уважение за това, което постигна - Tribune.bg
Снимка:

Звездата на Лудогорец Кирил Десподов заяви, че 2021 година е най-силната до този момент в неговата кариера.

„Разбира се, че очаквах да спечеля наградата „Футболист на годината“. Доста постигнах през миналата година. Бях много щастлив, когато ме обявиха мен за номер 1.

Мартин Камбуров заслужава респект и уважение за това, което постигна.

Моето лично мнение е, че това е най-силната ми година, 2021 година – шампион на България, Суперкупа, бяхме на крачка от Шампионска лига, влязохме в групите на Лига Европа, изиграх 57 официални мача с тези от националния отбор, вкарах приличен брой голове, доста асистенции.

Съжалявам много, че не успях да играя в първия мач срещу Малмьо, защото бях наказан заради картони. Много ме е яд, че не можах да помогна на отбора. Трябва да приемем нещата и да продължа напред.

Ентусиазмът на отбора падна след мачовете с Малмьо. Имаше много голямо разочарование във всички нас, защото бяхме на крачка от влизане в Шампионска лига. Целите на Лудогорец винаги са били да играе в Шампионска лига и да бъде шампион. Имаше разочарование и се получи този спад в играта. Нашето представяне в групите на Лига Европа не отговаря на това, което трябва да бъде. Тази година нещата ще бъдат много по-добре. Работим много усърдно, за да се променят нещата. Вижда се къде има грешки. Радвам се, че мога да работя с такива професионалисти.

„Абсолютно никой не очакваше да загубим от Пирин. Да допуснем пет гола като домакин, беше голям шок за нас. Поражението от ЦСКА в края на годината беше неприятно, защото ако бяхме победили, щяхме да водим с доста точки напред.

Трябва да приемем това нещо, да оставим всичко лошо, което се е случило през миналата година. Трябва да извлечем само хубавите неща, да работим върху тях, да надграждаме и да ги подобряваме, за да може да имаме по-големи успехи.

ЦСКА в момента е основният конкурент за титлата на Лудогорец, но нашият отбор стои много по-добре на терена и има по-добрите футболисти. Нека да не правим някакви грандиозни изказвания, а да се съсредоточим върху работата в момента, да се подготвим по най-добрия начин и след това вече да приложим работата от тази подготовка в мачовете от първенството.

Претръпнах от отношението на феновете на ЦСКА към мен. Вече мина доста време. Те не спират да показват „любовта“ си към мен. Това си е техен проблем. Не обръщам внимание, защото оставам нещата назад в изминалата година. Нека мислим позитивно и нека бъдем добри хора. Много е важно да бъдем добри хора.

Много съм щастлив в Лудогорец. Хората тук ме уважават и ценят. Дали ще се стигне до трансфер е божа работа. Не го мисля, защото в момента изцяло съм фокусиран върху подготовката. Добре знам, че за един футболист е много важно да направи добра подготовка, за да няма контузии. Ако има официална оферта, която да удовлетворява мен и клуба, разбира се, че ще седнем, ще помислим, ще анализираме нещата и ще вземем всички заедно най-доброто решение за мен и за клуба. Казал съм и преди, че искам да изляза да играя в чужбина, някъде където ще ме уважават и където ще ми дават шанс за изява. Не се затормозявам с това нещо.

За момента не бих отишъл в арабските емирства. Не мисля за Китай. Според мен ми е рано, но нека не казваме никога, защото нищо не се знае в този живот. Не се знае какво ще се случи утре. Ако е нормална оферта, не бих приел нито Китай, нито Саудитска Арабия. Искам да пробвам в Европа отново. Мисля, че съм на добра възраст – 25 години. Това може би са ми най-добрите години.

Радвам се, че Антон Недялков се възстановява добре и скоро ще го видим обратно в игра.

Моите отзиви за треньора Анте Шимунджа са добри. Това, което виждам до момента е, че е силен характер. Нека започнат мачовете и първенството, за да видим как ще е. Очарован съм от неговата работа. Нека видим занапред как ще е. Не искам да правя сравнения, защото всеки треньор е различен като работа и като личност.

Много съм щастлив, че сме повече българи. Радвам се, че Спас Делев дойде. Той е добър футболист и ще помогне със сигурност на отбора. Конкуренция ми е, но това не ме притеснява, а ме мотивира. Всеки ще се раздава на максимум.

Младите правят грешки. Има футболисти, които имат шанс да се докажат в Лудогорец, но най-важното е и да им се даде шанс“, каза Кирил Десподов пред Дарик.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати