Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Добри новини! Тодор Неделев започва тренировки

Спорт

Добри новини! Тодор Неделев започва тренировки

Добри новини! Тодор Неделев започва тренировки - Tribune.bg

Капитанът на "жълто-черните" пострада при катастрофата на автобуса, която превозваше националите в Тбилиси преди мача с Грузия в турнира Лига на нациите.

Изключително добрата новина зарадва всички в Ботев (Пловдив). Възстановяването на Тодор Неделев върви отлично и самият той очаква да започне тренировки с топка още следващата седмица. Той бе опериран, след като парче стъкло се бе забило в черепа му и остана повече от 10 дни в столицата на кавказката държава, преди да му бъде разрешено и да се прибере в България.

"Чувствам се добре и нямам никакви оплаквания. Лекарите, с които говорех също ме успокояват и твърдят, че съм напълно възстановен. Вече ми разрешават да говоря по телефона, да гледам телевизия, общо взето всичко...", коментира самият Неделев, цитиран от "Мач Телеграф".

Очаква се контролен преглед със скенер, който е насрочен за 25 юли. След него самият Неделев се надява, че ще му разрешат още от следващия ден да започне тренировки с топка. Тошко няма търпение това да се случи. Той се чувства функционално добре и са надявала може да се върне в игра и да помага на своите съотборници възможно най-скоро. Техничарят често говори с Виктор Генев, Лъчо Балтанов и компания и ги надъхва за предстоящите решителни мачове с кипърския АПОЕЛ (Никозия) в турнира Лига на Конференциите.

Към този момент не е ясно дали лекарите ще препоръчат на Неделев да използва защитна каска като тази на Петър Чех при завръщането му на терена. Със сигурност травмите при двамата са от различен характер и при Неделев до момента с лекарите не е коментиран подобен вариант. Най-вероятно той ще използва защитна екипировка за глава като тази от някои бойни спортове, но само в първите няколко седмици, след като му бъде позволено отново да участва в мачове. Травмата със сигурност наруши и подготовката на Неделев, който ще се нуждае от седмици, за да навакса пропуснатото. Хубавото обаче е, че може да се прогнозира неговото завръщане по родните терени още през септември.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп