Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Доминик Тийм се класира за финала на Откритото първенство на Австралия

Спорт

Доминик Тийм се класира за финала на Откритото първенство на Австралия

Доминик Тийм се класира за финала на Откритото първенство на Австралия - Tribune.bg
Снимка:

В неделя австриецът ще спори за титлата с Новак Джокович

Петият поставен Доминик Тийм се класира за финала на Откритото първенство на Австралия по тенис и в неделя срещу Новак Джокович ще се опита да спечели първа титла от Големия шлем след двата неуспешни финала на „Ролан Гарос“.

На „Рад Лейвър Арина“ в Мелбърн австриецът се наложи над №7 в схемата Александер Зверев от Германия след 3:6, 6:4, 7:6(3), 7:6(4).

Двамата си размениха пробиви в първите два гейма. Зверев нанесе следващия удар, като направи брейк на 15 за 4:3 и след това повтори упражнението в деветия гейм, когато реализира първия сетбол след форхенд в мрежата от страна на Тийм.

Австриецът дочака спад във формата съперника и го проби за 2:1, след като направи две двойни грешки.Саша се съвзе бързо и върна брейка за 3:3. Доми обаче пак проби. В десетия гейм Зверев имаше две възможности да върне пробива, но Тийм ги неутрализира и затвори сета при първата си възможност.

След първия гейм от третата част осветлението на корта угасна и се наложи пауза. След подновяването австриецът проби за 2:1 с отличен минаващ удар.Зверев отвърна на удара с брейк за 3:3. При 5:4 германецът стигна до два сетбола, но Тийм ги отрази с хубави сервиси и после спечели подаването си. Така се стигна до тайбрек. В него Доминик поведе с 6:3 точки и затвори частта при първата възможност с печеливш удар от бекхенд по диагонала.

В четвъртият сет нямаше всеки сервираше без грешка и нямаше нито една точка за пробив. В тайбрека размяната на половините дойде при 4:2 точки за Тийм. При 6:3 той вече имаше три мачбола и реализира втория с перфектно стопволе.

Австриецът завърши полуфинала с 43 печеливши удари (10 аса) при 40 непредизвикани грешки (4 двойни). Зверев записа 42 уинъра (16 аса) и 33 грешки (3 двойни).

Джокович води с 6-4 победи срещу Тийм, но Доминик е спечелил последните две срещи миналата година - на полуфинала на "Ролан Гарос" и в групата на финалите на АТР в Лондон./БНР


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Australian Open

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети