Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Донски отпадна на крачка от основната схема на Sofia Open

Спорт

Донски отпадна на крачка от основната схема на Sofia Open

Донски отпадна на крачка от основната схема на Sofia Open - Tribune.bg
Снимка:

Александър Донски отпадна във финалния кръг на квалификациите на АТР 250 тенис турнира в София.

Участващият с покана от организаторите българин отстъпи на третия в схемата на пресявките Андреас Сепи от Италия с 3:6, 2:6 след 55 минути игра.

Първата част беше равностойна, но опитният Сепи успя да използва единствената си възможност за пробив и го осъществи, за да поведе с 4:2 гейма след бекхенд в аут на Донски. До края на сета четвъртфиналистът от първото издание в „Арена Армеец“ през 2016-а не даде шанс на съперника си.

В следващата част 23-годишният Александър поведе в третия гейм с 40:15 на свой сервис, но допусна брейк след първата си двойна грешка в мача. Веднага след това израсналият в Канада тенисист поведе с 30:0 при сервис на 14 години по-възрастният от него опонент, но Сепи затвърди пробива за 3:1. Последва нов брейк за италианския ветеран. При 5:2 италианецът сервираше за победата, но българинът стигна до точка за пробив, която пропиля. След това Сепи приключи двубоя с шестия си ас.

За представянето си на единично Донски заслужи 6 точки за световната ранглиста, където е №610, както и 2645 евро от наградния фонд.

Александър ще играе и на двойки в София заедно с Димитър Кузманов. Двамата участват с „уайлд кард“ и ще се изправят срещу британците Джони О’Мара и Кен Скупски.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети