Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Два отбора ще изпадат директно от Efbet лига

Спорт

Два отбора ще изпадат директно от Efbet лига

Два отбора ще изпадат директно от Efbet лига - Tribune.bg
Снимка:

Елитната група запазва формата си с 14 отбора и редовен сезон, в който всички отбори играят помежду си по два пъти на разменено гостуване

Минимални промени във формата на efbet Лига ще предложи сезон 2020/21. Това стана ясно след заседанието на Изпълкома на БФС.

Елитната група запазва формата си с 14 отбора и редовен сезон, в който всички отбори играят помежду си по два пъти на разменено гостуване.

След това отново ще има плейофна фаза като първите 6 отбора ще играят помежду си по една среща както се случи и този сезон, макар и принудително заради пандемията.

Причината за решението е това, че сезон 2020/21 трябва да завърши в срок, зададен от УЕФА заради Евро 2020.

Освен това този вариант ще доведе и до финансово облекчение за отборите.

Разлики ще има в плейофите за останалите 8 отбора.

Те ще се разпределят на две групи от по четири отбора като първата ще бъде за разпределение на седмото място, даващо право на плейоф за Лига Европа с отбор от Първата шестица.

Последните четири пък ще спорят за оцеляване като двата тима на дъното изпадат директно, а 12-ият ще играе бараж с третия от Втора лига.

За разлика от Първата шестица, в двете останали групи с по четири отбора ще се играе по два пъти на разменено гостуване.

Относно евентуална промяна на броя отбори в efbet Лига, от Изпълкома заявиха, че това е въпрос на по-задълбочена дискусия и може да се случи от сезон 2022/23 нататък.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети efbet Лига

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати