Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Два отбора ще изпадат директно от Efbet лига

Спорт

Два отбора ще изпадат директно от Efbet лига

Снимка:

Елитната група запазва формата си с 14 отбора и редовен сезон, в който всички отбори играят помежду си по два пъти на разменено гостуване

Минимални промени във формата на efbet Лига ще предложи сезон 2020/21. Това стана ясно след заседанието на Изпълкома на БФС.

Елитната група запазва формата си с 14 отбора и редовен сезон, в който всички отбори играят помежду си по два пъти на разменено гостуване.

След това отново ще има плейофна фаза като първите 6 отбора ще играят помежду си по една среща както се случи и този сезон, макар и принудително заради пандемията.

Причината за решението е това, че сезон 2020/21 трябва да завърши в срок, зададен от УЕФА заради Евро 2020.

Освен това този вариант ще доведе и до финансово облекчение за отборите.

Разлики ще има в плейофите за останалите 8 отбора.

Те ще се разпределят на две групи от по четири отбора като първата ще бъде за разпределение на седмото място, даващо право на плейоф за Лига Европа с отбор от Първата шестица.

Последните четири пък ще спорят за оцеляване като двата тима на дъното изпадат директно, а 12-ият ще играе бараж с третия от Втора лига.

За разлика от Първата шестица, в двете останали групи с по четири отбора ще се играе по два пъти на разменено гостуване.

Относно евентуална промяна на броя отбори в efbet Лига, от Изпълкома заявиха, че това е въпрос на по-задълбочена дискусия и може да се случи от сезон 2022/23 нататък.  


Етикети efbet Лига

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още