Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Един от водещите съдии в УЕФА по футзал е арестуваният за схеми с пари от „Хемус“

Спорт

Един от водещите съдии в УЕФА по футзал е арестуваният за схеми с пари от „Хемус“

Един от водещите съдии в УЕФА по футзал е арестуваният за схеми с пари от Хемус - Tribune.bg
Снимка:

42-годишният футболен съдия Борислав Колев е арестуван и обвинен в пране на 53 милиона лева, пари за строежа на АМ „Хемус“, съобщава Новспорт. Новината е напълно шокираща и взриви българската футболна общност.

Тази година Борислав Колев достигна нечувани върхове на своята кариера в УЕФА. През лятото той бе назначен за съдия на финала в Шампионската лига Барселона - Спортинг Лисабон, а през септември бе сред реферите на Световното първенство по футзал. Борислав е асистент във Втора лига, преди години той имаше ръководени мачове като главен съдия в „А група“, след което стана асистент в елита.

Той бе понижен във Втора лига след скандал с бившия съдийски шеф Костадин Стоичков и пълномощника на УЕФА в България Марк Бата. Братът близнак на Борислав Колев – Иво, е сред водещите ни международни асистент-съдии на ФИФА. Двамата в миналото работеха като служители на НАП, но бяха отстранени от длъжност. За Иво Колев не се знае дали се води разследване за евентуално участие в действията на брат му.

От събраните по делото до този момент доказателства се счита, че Колев е участвал в създаването на мрежа от фирми с фиктивни управители, по сметките на които били преведени част от парите за ЛОТ-5 от АМ „Хемус“. След това лично придружавал фиктивните управители до банков клон, откъдето те теглили парите, които му давали. По този начин с общо 52 деяния в периода от 18 юни 2020 г. до 08 август 2021 г. Борислав, когото всички наричали Боби, получил сума в размер на 53 млн. лв.

Съдружникът на арестувания 42-годишен Борислав Колев - Велислав Миленков от Симитли, също е футболен съдия. Той твърди, че не е знаел  какво се е случило с неговия партньор в обща фирма, предава „24 часа“. Фирмата така и не заработила и няма никаква дейност.

Двамата се познават покрай съдийството, били са на общи семинари. „Боби имаше идея да направи детски лагер за рафтинг по река Струма. Помоли ме като местен човек да му помогна с намирането на терен. После обаче започна ковид-кризата и нищо от замисъла не се реализира. Не съм го виждал много отдавна. Знам, че се занимаваше с нещо, свързано със строителството, май беше подизпълнител на голяма фирма, но не съм сигурен. Никога не е ставало въпрос за някакъв общ бизнес, свързан със строителството, а само за детския лагер. Учудвам се на това, което ми казвате. Съмнявам се да се е занимавал с източването на такива милиони, нямаше вид на човек, който разполага с такива пари“, коментира Миленков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети