Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Експерти по търговско право: Собственик на „Левски“ е Георги Попов

Спорт

Експерти по търговско право: Собственик на „Левски“ е Георги Попов

Експерти по търговско право: Собственик на Левски е Георги Попов - Tribune.bg
Снимка:

Изпълнителният директор на клуба следва да върне незабавно ценните книги на техния действителен собственик

Действителен собственик на акциите на „Левски“ остава Георги Попов и това ясно се вижда в Търговския регистър, считат юристи. Според експерти по Търговско право е несериозно да се смята, че има направено джиро и това е направило премиера Бойко Борисов собственик на клуба.

В конкретния случай липсва предаване на ценните книги и същите не са във владение на г-н Борисов.

Липсва изнесена информация или документи относно наличие на каузални отношения между г-н Борисов и г-н Попов. Липсва и представен договор за продажба на акции или друг писмен контракт, които въпреки че не са въведени в теорията като задължителен документ при прехвърляне на акции, са се наложили в практиката с цел доказване на каузата между страните.

В същото време е налице явно изразено несъгласие от страна на г-н Борисов да придобие акциите от „ПФК Левски“ обективирано и в отказа му да приеме самите акции.

„В резултат на изложеното, считаме, че дори и формално да има направено волеизявление за прехвърляне на акциите от „ПФК Левски“ АД, то същото е недействително и не поражда правен ефект, съответно г-н Бойко Борисов не е собственик на спорните акции. Изпълнителният директор на „ПФК Левски“ АД следва да върне незабавно ценните книги на техния действителен собственик“, твърдят експертите.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

Киро Бизона Естествено, че собственик на „Левски“ е Георги Попов, а не баба Къна от Сусурлево! Безумната простотия, която Черепа се опита да сътвори днес, ще се върне като бумеранг и ще му размаже тази част от тялото, на която е кръстен! Синът му е тук – с 1 милион лв. гаранция, Тумпаров и той – с 1 500 000 лв. гаранция, жена му, ЛиЛанчето и други мушмороци! А за лотарията, която му затвориха, безценната колекция, която му конфискуваха и 11-те обвинения за съда даже няма и да споменавам!
13.05.2020 16:56 / Отговор
Проф Огнян Герджиков е баща на Търговския закон, и казва друго, че акциите в момента са на Бойко Борисов, той трябва да ги джироса на кого то си иска.
13.05.2020 18:18 / Отговор
Проф. Деримечков Ще ги джироса, ама ако ги приеме в 7-дневен срок! А Борисов не ги е приел и няма и да ги приеме! Ако проф. Герджиков е прав, защо Черепа избърза да изпрати Сашо Диков в „Левски“ да занесе акциите? Ето какво казва Степан Хиндлиян: Унижение е целият този цирк с "Левски", и то с участието на журналист - https://faktor.bg/bg/articles/stepan-hindliyan-sasho-dikov-sled-dalgi-godini-zhurnalisticheska-kariera-se-prevarna-v-kurier
13.05.2020 18:27
Герджиков казва, че ако не ги джироса, остава собственик.
13.05.2020 18:46 / Отговор
Киро Бизона Да, да, чакам да видя как ще стане!
13.05.2020 18:59
Законодателство Щом не ги прехвърли, си остава собственик Борисов и тогава настава смут в правния мир. Не може премиер да е собственик на търговски дружество, и трябва да си подаде оставката.
13.05.2020 19:48 / Отговор
Ха, ха! Мокри сънища на черепухи...
13.05.2020 20:04
ДО ЛЕВСКАРИТЕ Всички левскари утре на националния митинг в 12 часа пред Парламента. Да попитаме кой даде акциите на Левски на Черепа! Стига сме си траели!
13.05.2020 23:21 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети