Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Експерти по търговско право: Собственик на „Левски“ е Георги Попов

Спорт

Експерти по търговско право: Собственик на „Левски“ е Георги Попов

Експерти по търговско право: Собственик на Левски е Георги Попов - Tribune.bg
Снимка:

Изпълнителният директор на клуба следва да върне незабавно ценните книги на техния действителен собственик

Действителен собственик на акциите на „Левски“ остава Георги Попов и това ясно се вижда в Търговския регистър, считат юристи. Според експерти по Търговско право е несериозно да се смята, че има направено джиро и това е направило премиера Бойко Борисов собственик на клуба.

В конкретния случай липсва предаване на ценните книги и същите не са във владение на г-н Борисов.

Липсва изнесена информация или документи относно наличие на каузални отношения между г-н Борисов и г-н Попов. Липсва и представен договор за продажба на акции или друг писмен контракт, които въпреки че не са въведени в теорията като задължителен документ при прехвърляне на акции, са се наложили в практиката с цел доказване на каузата между страните.

В същото време е налице явно изразено несъгласие от страна на г-н Борисов да придобие акциите от „ПФК Левски“ обективирано и в отказа му да приеме самите акции.

„В резултат на изложеното, считаме, че дори и формално да има направено волеизявление за прехвърляне на акциите от „ПФК Левски“ АД, то същото е недействително и не поражда правен ефект, съответно г-н Бойко Борисов не е собственик на спорните акции. Изпълнителният директор на „ПФК Левски“ АД следва да върне незабавно ценните книги на техния действителен собственик“, твърдят експертите.


Коментари (8)

Киро Бизона Естествено, че собственик на „Левски“ е Георги Попов, а не баба Къна от Сусурлево! Безумната простотия, която Черепа се опита да сътвори днес, ще се върне като бумеранг и ще му размаже тази част от тялото, на която е кръстен! Синът му е тук – с 1 милион лв. гаранция, Тумпаров и той – с 1 500 000 лв. гаранция, жена му, ЛиЛанчето и други мушмороци! А за лотарията, която му затвориха, безценната колекция, която му конфискуваха и 11-те обвинения за съда даже няма и да споменавам!
13.05.2020 16:56 / Отговор
Проф Огнян Герджиков е баща на Търговския закон, и казва друго, че акциите в момента са на Бойко Борисов, той трябва да ги джироса на кого то си иска.
13.05.2020 18:18 / Отговор
Проф. Деримечков Ще ги джироса, ама ако ги приеме в 7-дневен срок! А Борисов не ги е приел и няма и да ги приеме! Ако проф. Герджиков е прав, защо Черепа избърза да изпрати Сашо Диков в „Левски“ да занесе акциите? Ето какво казва Степан Хиндлиян: Унижение е целият този цирк с "Левски", и то с участието на журналист - https://faktor.bg/bg/articles/stepan-hindliyan-sasho-dikov-sled-dalgi-godini-zhurnalisticheska-kariera-se-prevarna-v-kurier
13.05.2020 18:27
Герджиков казва, че ако не ги джироса, остава собственик.
13.05.2020 18:46 / Отговор
Киро Бизона Да, да, чакам да видя как ще стане!
13.05.2020 18:59
Законодателство Щом не ги прехвърли, си остава собственик Борисов и тогава настава смут в правния мир. Не може премиер да е собственик на търговски дружество, и трябва да си подаде оставката.
13.05.2020 19:48 / Отговор
Ха, ха! Мокри сънища на черепухи...
13.05.2020 20:04
ДО ЛЕВСКАРИТЕ Всички левскари утре на националния митинг в 12 часа пред Парламента. Да попитаме кой даде акциите на Левски на Черепа! Стига сме си траели!
13.05.2020 23:21 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема