Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Феноменален Надал отново е над всички на "Ролан Гарос"

Спорт

Феноменален Надал отново е над всички на "Ролан Гарос"

Феноменален Надал отново е над всички на Ролан Гарос - Tribune.bg
Снимка:

Това е и стотния успех на Матадора на "Ролан Гарос" при само 2 загуби.

Рафаел Надал завоюва 13-ия си трофей на Откритото първенство на Франция. Световният №2 срази с 6:0, 6:2, 7:5 водача в световната ранглиста Новак Джокович и изравни рекорда на Роджър Федерер от 20 титли от Големия шлем. Освен това испанецът сложи край на непобедимата серия на сърбина от 37 мача през този сезон.

Първи сет

Първата точка е за Джокович след непредизвикана грешка от ракетата на Рафа. Със страхотна права от бекхенд испанецът прави 15:15. Къса топка от сервиращия Ноле, до която Надал стигна, но не успя да я вкара в очертанията на корта - 30:15. Втора къса топка, прехвърлящ удар и акция към мрежата, завършена със смаш на сърбина - 40:15. Трета поредна къса, но тя се спира в мрежата - 40:30. Убийствен бекхенд диагонал на посрещащия, пласиран на страничната линия - 40:40. Въпреки четвъртата къса топка в гейма, 12-кратният шампион я достигна с вещина, справи се с лоба и контрира с форхенд по правата - точка за пробив. Тя е реализирана, след като испанецът удържа на натиска, на който бе подложен след два последователни бекхенда по правата и световният №1 сбърка третия си бекхенд в същата посока - 1:0.

Форхенд уинър по правата от Ноле за старт на втория гейм, след като отвори корта със страхотен диагонал. Сервис по диагонала и печеливш удар в същата посока за 15:15. Брилянтен диагонал на манакореца след бърза размяна на удари, при който Новак нямаше отговор - топка в аут - 30:15. Рутинен форхенд в мрежата на Ноле - 40:15. Бомбен бекхенд по ултракъсия диагонал на Джокович, с който матира сервиращия - 40:30. Въпреки отличения сервис по правата и излизането на мрежата, ударът на Надал бе в посоката на Джокович, който прехвърли опонента си и смашът отлетя в аут - 40:40. Ноле опита в деликатен момент къса топка, но неудобната позиция, в която бе не му позволи да премине мрежата. Средно дълга размяна на удари, при която световният №1 бърка бекхенда си, аут по дължина и 2:0. Бекхенд извън очертанията на корта от Рафа, след като през цялото време съперникът дирижираше разиграването - 15:0. Въпреки мощния бекхенд на сърбина, 12-кратният шампион контрира с форхенд по правата, който остана без отговор - 15:15. Чудовищен бекхенд диагонал на Надал принуди белградчанина да изпълни къса топка, но манакореът я стигна и със смаш сложи край на точката. Двойна грешка за 15:40. Брилянтно изпълнение от къса топка привика Рафаел на мрежата, след което обаче не успя да продължи успешната си атака и сервиращият завърши по диагонала - 30:40. Пробивът все пак е факт след грешка от бекхенд по острия диагонал на Джокович - 3:0.

Надал продължава да е като стена и принуди Ноле отново да сгреши от коронния си удар - бекхенд по правата в аут - 15:0. Лоб на посрещащия, който този път се оказа успешен и след смаш по диагонала точките са по равно - 15:15. Фантастична защита на левичаря, който удържаше офанзивите на сърбина чрез форхенда си и нова неточност от по-младия от двамата - 30:15. Въпреки перфектната къса на Рафа, Джокович стигна до нея, контрира и впоследствие с волето си завърши на празен корт - 30:30. Печеливш удар по правата от Джокера след по-късите форхенди на Надал - 30:40. Матадора обаче отвръща на удара с форхенд инсайд-ин по правата - 40:40. Още един удар по правата на испенеца, но този път бе пресрещнат при излизането си на мрежата - точка за пробив. Два поредни фирхенда по диагонала на сервиращия изхвърлиха от корта Джокович, който изпраща бекхенда си в аут - 40:40. Нова точка за връщане на единия пробив след брилянтна защита от шампиона от 2016 година. И тя е спасена, благодарение на късия диагонал на родения в Майорка. Ретур в аут - предимство Надал. Ас по правата и 4:0.

Директна печеливша точка след къса топка на Новак - 15:0. Два поредни форхенда на Ноле в двата края на игрището и 30:0. Непредизвикана грешка от воле на мрежата на Надал и 40:0. Двойна грешка - 40:15. Топка на основната линия от Рафа, която изтласка сърбина и аут на Ноле - 40:30. Испанецът се връща в гейма след форхенд в мрежата на опонента - 40:40. По-късно удар на манакореца, който извика белградчанина на мрежата, но впоследствие бе разминат - точка за пробив. Тя бива спасена след светкавичен форхенд в ъгъла на бекхенд страната на Надал - 40:40. Кошмарна къса топка от Новак - втора точка за брейк. Тя също е спасена след по-съобразителна игра от сърбина от основната линия. Прибързан бекхенд по диагонала от ракетата на световния №1. Смразяващ бекхенд уинър по късия диагонал на Матадора и 5:0.

Плитък ретур след начален удар по правата и безпроблемен форхенд по диагонала - 15:0. Остър бекхенд по правата на Джокера, оставен без отговор - 15:15. Форхенд в аут по дължина на посрещащия - 30:15. Нов аут от сърбина, този път по диагонала от бекхенд - 40:15. Ас по диагонала и 6:0 за Рафаел Надал.

Втори сет

Джокович започна много лошо първия гейм с поредица от грешки в примес със страхотна защита от Надал, което доведе нещата до 15:40, но Джокера се върна в играта, изравнявайки за 40:40. Впоследствие се откри и трети шанс след бекхенд по правата в аут на Ноле, но и той отмина, благодарение на мощен уинър по обратния диагонал на сърбина. Статичната позиция, от която белградчанина отигра обратния си удар изпрати топката в мрежата - 40:40. Отличен сервис по диагонала - предимство Джокович. Бързо достигната къса топка от световния №1 и той записва първи гейм в срещата след 55 минути игра - 1:0.

Невърнат сервис по правата - 15:0. Ювелирен бекхенд по правата на 33-годишния състезател - 15:15. Печеливш форхенд по обратния диагонал на посрещащия след бърза комбинация от 2-3 удара за 15:30. Ретур в мрежата - 30:30. Продължителна размяна на дълбоки удари с много въртеливо движение, което изнерви Ноле, който пресили бекхенда си по диагонала - 40:30. Акурантен начален удар по диагонала и гейм - 1:1.

Въпреки че бе навлязъл в корта, Джокович не успя да се възползва от предимството си в разиграването и Надал го матира с форхенд уинър по обратния диагонал - 0:15. Ново превъзходно изпълнение на Рафа чрез контра пие бекхенд по правата - 0:30. Къс ретур, след който Новак излезе на мрежата и завърши - 15:30. Къса топка от сервиращия, прехвърлящ удар и смаш на мрежата - 30:30. Форхенд по правата в аут от възпитаника на Мариян Вайда - 30:40. Две поредни линии на двата противоположни диагонала от ракетата на световния №1 и точката за пробив е спасена. Непредизвикана неточност от форхенд на Ноле. Контра от бекхенд по диагонала и ново равенство - 40:40. Къса топка с висока траектория позволи на Надал да я достигне и с превъзходна къса по диагонала стига до нов шанс за брейк. Това става факт след бърза неточност от форхенда на сърбина - 1:2.

Следващият гейм мина през равенство, но по събраната игра на Надал му позволи да затвърди пробива с помощта на някои грешки на съперника - 1:3.

Джокера започна с успешна къса топка, но в следващите 2 точки сервиращия направи непредизвикани грешки съответно с удар в мрежата и такъв в аут - 15:30. Поредна къса топка от дъното на корта се увенчава с успех - 30:30. Двойна грешка - 30:40. Ас по диагонала със 190 километра в час и 40:40. Нов опит за къса, но настоящият първенец контрира по диагонала на свой ред. Вторият пробив в сета става реалност след намеса на мрежата и аут на Джокович - 1:4.

Форхенд в аут след непринудена грешка - 15:0. Сервис по диагонала, форхенд по правата и смаш за 30:0. Бекхенд по правата, форхенд по диагонала и излизане на мрежата не бяха достатъчни на световния №1, след като бе разминат по правата - 40:0. Въпреки отличния ретур, Надал го матира с бекхенд по правата и резултатът набъбва на 1:5.

28-ма непредизвикана грешка, този път от бекхенд по дължина и 0:15. Прелестна къса топка на Джокович му печели следващата точка - 15:15. Ретур в аут - 30:15. Форхенд на Рафа извън очертанията на корта за 30:30. Две нови бързи точки за Джокера - 2:5.

Форхенд по диагонала, излизане на мрежата и подсечено воле за 15:0. Кошмарна къса топка на Джокович и 30:0. Брутален форхенд уинър по правата на Рафа - 40:0. Първа двойна грешка на испенеца в мача - 40:15. Отлично разпределени удари на Ноле в двата края на корта омаломощиха съперника - 40:30. Ретур в аут по правата и 6:2!

Трети сет

Джокович започва първия си сервис гейм в третата част с нова къса топка, но и тя е стигната от съперника - 0:15. Следващата му обаче е успешна, тъй като ударът край мрежата на Надал излита в аут - 15:15. Следващите 3 точки са в актива на белградчанина, който се посъвзе и взе инициативата в гейма - 1:0.

Систематично разхвърляне на съперника по протежението на корта от страна на Новак в продължение на 18 удара му донесе успех - 0:15. Остър диагонал от бекхенд, последван от марков форхенд по обратния такъв от ракетата на Рафа - 15:15. Ретур в аут - 30:15. Ас от адвантидж полето за 40:15. Шампионът от Рим разстегна опонента си максимално със своя форхенд и 40:30. Все пак сервиращия вкара чудесен начален удар и гейм на гейм.

15:30 след две грешки на Джокович и една от Рафа. Новак изравнява точките, след като форхенда по правата на испанеца излизат в аут. Сърбинът обаче греши по същия начин на свой ред по правата и точка за пробив. Тя е спасена, тъй като бекхендът по диагонала на манакореца е отстъден в аут по дължина. Превъзходен сервис, излизане на мрежата и геймбол за десничаря. Геймът приключва след бекхенд по правата в аут на 34-годишния тенисист - 2:1.

Впечатляваща права на 17-кратния шампион в турнири от Големия шлем и 0:15. Надал отвръща с перфектна къса топка - 15:15. Комбинации от форхенд и бекхенд по двата диагонала от световния №2, плюс къса топка го извеждат едни гърди напред - 30:15. Сърбинът обаче не се предава и завоюва следващата точка - 30:30. Ретур в аут и 40:30. Възхитителен бекхенд по диагонала на испенеца след ретура и печеливш удар за 2:2.

Неуспешен опит за къса топка на Джокович - 0:15. Мощен форхенд по късия диагонал смрази водача в световната ранглиста и 0:30. Прибързана неточност от форхенд на сервиращия - 0:40. Пробивът е факт след бекхенд по правата в мрежата - 2:3.

Въпреки мощните удари на Ноле и превъзходството в разиграването, Рафа се задържа чрез слайса си и принуди Джокера да прати топката в аут - 0:15. След това обаче белградчанинът отвърна с две поредни точки. Сечен сервис по диагонала - 30:30. Екстремен форхенд по правата на Рафаел, който излиза в аут - точка за пробив. Джокович пусна превъзходна къса по диагонала, но Краля на клея се изстреля и контрира с такава на свой ред по неспасяем начин - 40:40. Втора възможност за връщане на пробива след грешка на Рафа. Брейкът е върнат, благодарение на контра пие по правата от бекхенд - 3:3.

Форхенд уинър по диагонала на белградчанина за 15:0. Той пробва нова къса, но съперникът я достигна и я изпрати по оголената права - 15:15. Няколко корави бекхенда по диагонала от сърбина в двата края на корта - 30:15. Отличен сервис, излизане на мрежата и нова точка - 40:15. Повторение на същото упражнение и гейм - 4:3.

Неуспешна къса топка, която се спира в мрежата от страната на Ноле - 15:0. Чудесна акция към мрежата на Джокович след поредица от дълбоки и прецизни удари по всички параметри на игрището - 15:15. Превъзходен сервис и емблематичен форхенд по обратния диагонал - 30:15. Непредизвикана грешка от форхенд от удобна позиция на Новак - 40:15. Топка върху основната линия, изпратена от световния №1 изненада Надал и той не съумя да отговори на предизвикателството - 40:30. Все пак испанецът изравнява геймовете след форхенд по правата в аут на съперника.

Остър бекхенд по диагонала матира Рафа за 15:0. При следващото разиграване манакорецът навлезе в корта и завърши чрез форхенд по късия диагонал - 15:15. Невърнат начален удар - 30:15. Непредизвикана грешка от Новак за 30:30. Мощна атака на шампиона от 2016 година и форхенд в аут на опонента му - 40:30. Поредна неточност от ракетата на сервиращия и равенство. Къса топка на Джокера, тя бе стигната от Надал, а след лоба левичарят се справи и размина Джокович с форхенд по диагонала. Шансът за пробив е неутрализиран след остър диагонал. Сервис-мрежа - предимство Джокович. Чудесен сервис, който позволи на притежателя на 81 титли да тръгне към мрежата и да завърши - 5:4.

Бекхенд по правата на Надал в аут - 0:15. Новак връща услугата, но по диагонала - 15:15. След подсечен бекхенд на Рафаел, Джокович бе максимално затруднен и Надал завърши разиграването със следващия си форхенд по диагонала - 30:15. Предизвикана грешка от ракетата на Новак, след като топката бе пласирана много дълбоко около основната линия - 40:15. Бекхенд по диагонала в аут на посрещащия - 5:5.

Светкавично достигната къса топка от Рафа за 0:15, но следващите 2 точки са в сметката на световния №1, втората от които със смаш от дъното на корта. Непредизвикана грешка след бекхенд в мрежата на Ноле - 30:30. Пресилен удар от ракетата на световния №1 по правата и точка за пробив. Двойна грешка и 5:6.

Форхенд в аут по дължина на сърбина за 15:0. Подсечен сервис по диагонала от полето за предимство - 30:0. Още един максимално ефикасен начален удар и 3 шампионски точки. Ас по диагонала, гейм, сет и мач!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати