Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Фетел ще замени Перес в Рейсинг Пойнт

Спорт

Фетел ще замени Перес в Рейсинг Пойнт

Фетел ще замени Перес в Рейсинг Пойнт - Tribune.bg
Снимка:

Настоящият пилот на Ферари Себастиан Фетел ще премине в тима на Рейсинг Пойнт във Формула 1 след края на настоящата кампания. Новината бе потвърдена от отбора преди началото на състезателния уикенд за Гран При на Тоскана.

Слуховете за преминаване на Фетел в базирания в Силвърстоун отбор се появиха малко след като стана ясно, че той ще напусне Маранело в края на 2020 година, но те неколкократно бяха опровергавани както от самия Фетел, така и от шефа на Рейсинг Пойнт Отмар Шафнауер.

Първото парче от пъзела, който трябваше да бъде нареден за да може Фетел да премина в Силвърстоун падна късно снощи, когато Перес обяви, че въпреки подписаното от него споразумение до края на 2022 година, той ще напусне тима две години предсрочно. Потвърждаването на идентичността на неговия заместник не се забави много и това се случи в навечерието на старт номер 1000 във Формула 1 за Ферари.

„Всички в Силвърстоун за развълнувани от тази новина. Себастиан е доказан шампион, който ще донесе печеливша култура, която съвпада с нашита амбиции за бъдещето като Астън Мартин. В събота и неделя следобед, Себастиан е един от най-добрите в света и аз не мога да се сетя за по-добър пилот, който да ни поведе в тази нова ера. Той ще има ключова роля в придвижването на отбора на следващото ниво“, сподели Шафнауер.

„Щастлив съм най-накрая да обявя тази вълнуваща новина за моето бъдеще. Горд съм да кажа, че ще съм пилот на Астън Мартин през 2021 година. Това е ново приключение за мене с една легендарна марка. Бях удивен от резултатите, който отбора постигна през тази година и вярвам, че бъдещето ще е още по-светло“, коментира Фетел по повод своето преминаване в британския тим.

Договорът на четирикратния световен шампион ще е за поне две година, като точната му продължителност на се съобщава. В Астън Мартин той ще си партнира с канадеца Ланс Строл, чието място малко или много никога не е било под заплаха, тъй като неговият баща Лорънс Строл е собственик на отбора.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети