Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ФИФА готви революционна промяна във футбола

Спорт

ФИФА готви революционна промяна във футбола

Снимка:

Вече има одобрение за по пет смени в отбор на мач

Футболът няма да бъде същият при завръщането си след спирането, предизвикано от пандемията с COVID-19.

Дискутират се различни промени - от рамките на трансферните прозорци до вида на тренировките, а от ФИФА вече има одобрение за по пет смени в отбор на мач, пише авторитетното испанско издание "Марка".

Идеята обаче е те да бъдат позволени само в определени периоди от двубоите, с цел да се избегнат честите забавяния на играта.

Предложението за добавяне на възможност за още две смени идва от футболната асоциация на Англия, а от централата на ФИФА в Цюрих смятат, че чрез такава промяна ще бъде намален рискът от контузии.

При доиграване на спрения сезон, каквото се очаква на Стария континент, тимовете ще имат сгъстен график, създаващ предпоставка за травми, като добавка към липсата на пълноценни тренировки в последните близо два месеца.

Във ФИФА са обсъдили и идеята мачовете да бъдат съкратени до само 45 минути, но тя е била отхвърлена бързо и определена като "неприемлива", съобщи bTV.
Коронавирусът променя футбола, може би завинаги.
Спортът изглежда ще се завърне скоро, но при строги мерки за ограничаване разпространението на заразата с мисъл за здравето и безопасността на всеки играч и служител на клубовете.  


Етикети ФИФА

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още