Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ФИФА със спешно решение за чуждестранните футболисти в Русия и Украйна

Спорт

ФИФА със спешно решение за чуждестранните футболисти в Русия и Украйна

ФИФА със спешно решение за чуждестранните футболисти в Русия и Украйна - Tribune.bg

Централата иска играчите, които са в Русия и Украйна, както и клубовете, да имат възможност да се разделят безпроблемно.

ФИФА реши да предприеме радикални мерки за защита на футболистите и клубовете, в резултат на войната в Украйна.

ФИФА ще позволи на чуждестранните футболисти в двете страни да прекратят договорите си, за да подпишат с други клубове през този период. В съобщението се обяснява, че ще бъдат прекратени преждевременно договорите на тези футболисти, които изтичат на 30 юни. Това ще позволи на играчите да подпишат с всеки отбор в света.

„По отношение на ситуацията в Украйна, с цел да предоставим на играчите и треньорите възможност да работят и да получават заплата и да бъдат защитени украинските клубове, освен ако страните по съответния договор изрично не са споразумеят за друго, всички трудови договори на чуждестранни играчи и треньори с клубове, свързани с Украинската футболна асоциация, ще се считат за автоматично спрени до края на сезона в Украйна (30 юни 2022г.), без да е необходимо да се предприемат, каквито и да било действия от страна на страните в този смисъл. За улесняване на заминаването на чуждестранните играчи и треньори от Русия, в случай, че клубовете, свързани с Футболния съюз на Русия, не постигнат взаимно споразумение със съотвените чуждестранни играчи и треньори до 10 март 2022г. или на 10 март, 2022г. и освен ако не е договорено друго в писмена форма, чуждестранните играчи и треньори имат право едностранно да прекратят трудовите си договори с въпросните клубове. Спирането на договора съгласно предходните параграфи ще означава, че играчите и треньорите ще се считат за „без договор“ до 30 юни 2022г. и следователно ще могат да подпишат договор с друг клуб, без да се сблъскват, с каквито и да било последици“, написаха от централата.

През юни въпросните играчи ще тярбва да се върнат обратно в предишните си клубове.

Руският Краснодар вече постъпи по такъв начин спрямо осем свои чуждестранни играчи, “замразявайки” контрактите им. Първенството на Русия продължава и в момента, докато това на Украйна напълно логично е спряно с оглед на руската инвазия и започналата война.

Повечето чуждестранни футболисти вече напуснаха територията на страната и не се знае какво ще се случва с бъдещето им.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети