Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Футболната федерация в Италия не може да се разбере с правителството за рестарта на Серия "А"

Спорт

Футболната федерация в Италия не може да се разбере с правителството за рестарта на Серия "А"

Футболната федерация в Италия не може да се разбере с правителството за рестарта на Серия А - Tribune.bg
Снимка:

"Това е много сложен въпрос с поставени множество изисквания от страна на лекарите"

Футболната федерация на Италия продължава дискусиите с правителството, тъй като двете страни все още не са договорили конкретните медицинските протоколи за подновяването на сезона.

Министърът на спорта Винченцо Спадафора обяви, че поредните разговори не са довели до разбирателство за конкретните мерки за минимализиране на риска от зараза с коронавируса, заради който кампанията в калчото беше прекъсната в средата на март.

"Това е много сложен въпрос с поставени множество изисквания от страна на лекарите. Сега научно-технически комитет ще подготви оценка, която ще бъде предоставена на Министерството на здравеопазването. Надявам се всички проблеми да бъдат решени и от 18 май клубовете да могат да подновят съвместни тренировки не само във футбола, но и в другите спортове", коментира Спадафора.

По информация на "Гадзета дело Спорт" основните проблеми са два. Първият е за количеството тестове, които да се направят сред футболистите и служителите на клубовете, така че да не ощетява останалата част от населението на страната.

Вторият пък е свързан с начина на действие при евентуален позитивен резултат за Ковид-19 в съставите. Едната теза при подобна ситуация е всички футболисти от дадения клуб да бъдат поставени под карантина, а другата е само играчът с положителен тест да бъде самоизолиран, а останалите негови съотборници веднага да бъдат повторно проверени.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Серия А

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети