Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Готвят здрава чистка на „Герена“, Левски пак кани Станимир Стоилов

Спорт

Готвят здрава чистка на „Герена“, Левски пак кани Станимир Стоилов

Готвят здрава чистка на Герена, Левски пак кани Станимир Стоилов - Tribune.bg
Снимка:

Нападателите са много, но за сметка на това успеваемостта на повечето от тях клони към нулата

След последните издънки на Левски, които отдалечиха тима на 7 точки от първото място, част от играчите на „сините“ вече са с прочетени присъди и с тях предстои раздяла. Чистката ще започне поне с един от настоящите вратари, съобщава сайтът „Новспорт“.

С привличането на Николай Михайлов „сините“ вече имат половин дузина играчи под рамката - останалите са Божидар Митрев, Мартин Полачек, Николай Кръстев, Петър Иванов и Димитър Шейтанов. А освен това държат правата и на Александър Любенов, който е преотстъпен на втородивизионния Локомотив (София).

През зимата нов клуб ще трябва да си търси Митрев или Полачек, а е възможно и двамата. През този сезон те не оправдаха гласуваното им доверие.

В халфовата линия пък излишен е португалецът Фелипе Нашимено. Той дори не попадна в групата за домакинството на Ботев (Враца), загубено с 1:3. Пред него треньорът Славиша Стоянович предпочете да вкара сред 18-те младока Илия Юруков, както и французина Антони Белмонт.

Бройката на нападателите в Левски е много голяма, но за сметка на това успеваемостта на повечето от тях клони към нулата. Сигурен за мястото си може да е само Станислав Костов, който дели първото място в голмайсторската листа с Клаудиу Кешеру от Лудогорец. Същото се отнася и за младока Илия Димитров, който в момента лекува контузия.

На „Герена“ имат и трима чужди централни нападатели - румънеца Серджиу Буш и бразилците Ривалдиньо и Луан Виана. Общото между тях е, че нито един не е вкарал гол в Първа лига този сезон.

Нов отбор се търси на всеки един, защото по време на зимната пауза Левски планира да привлече централен нападател, пише „Меридиан мач“.

Засега без успех вървят преговорите между ръководството на Левски за нови договори с Давид Яблонски, Милош Цветкович и Жерсон Кабрал, които са обвързани с клуба до лятото (в контракта на Цветкович има клауза за удължаването му, но тя не е задействана).

От триото най-сериозно увеличение на заплатата е поискал Давид Яблонски. Той е пожелал да получава по 20 хиляди евро на месец, а от „Герена“ не са склонни да му плащат по толкова.

Станимир Стоилов е отново актуален вариант за Левски. Ръководството на „сините“ вече прави сондажи за завръщането на Мъри на „Герена“. По високите етажи на клуба дори е обсъждано как да бъде компенсирана футболната федерация на Казахстан, където той е селекционер, за преждевременно прекратяване на договора му.

Отпадането на Левски от турнира за Купата на България, изоставането на 7 точки от първия в класирането на Първа лига и игровата криза на отбора са причина за постепенно снемане на доверието от настоящия треньор Славиша Стоянович. Засега обаче той запазва поста си.

Конците на „Герена“ от 1 януари ще дърпа Павел Колев - той е новият изпълнителен директор на клуба. Шефът е близък до Стоилов и ще трябва да го убеди да се завърне в Левски. Ясно е, че за да се случи това, Мъри трябва да получи солидни гаранции, че всичко в клуба е наред, а правомощията му ще са големи. Фаворит за спортен директор пък е Христо Йовов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети