Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Градев уредил пари за Радостин Василев в ущърб на служители на ЦСКА

Спорт

Градев уредил пари за Радостин Василев в ущърб на служители на ЦСКА

Градев уредил пари за Радостин Василев в ущърб на служители на ЦСКА - Tribune.bg
Снимка:

Старите другари Радостин Василев и Георги Градев винаги са действали в удивителен синхрон, ако става дума за усвояването на едни пари, пише НОВСПОРТ.

Градев потвърди: Няма диплома за юрист, но не му и трябвала за адвокат по спортно право

Вече ви разказахме историята от лятото на 2012 година, когато след вътрешна информация на първия като служител на ЦСКА, вторият докара четирима футболисти от Локо Пд. И направи така договорите им, че след няколко месеца във фирмата му да влязат 320 000 евро. Което допълнително утежни финансовото положение на тръгналия към фалита гранд.

Вижте как Руди Гела и Градев са източвали ЦСКА

Сега ще ви разкажем друга история с Руди Гела и известния в някои среди като Жорко Педрихолко неюрист. През следващото лято на 2013-а, се стига до трансфер на национала Александър Тонев от Лех Познан в Астън Вила. И съответно, според регламентите на ФИФА, се дължи компенсация и на предишните му отбори. Един от тях е ЦСКА и клубът от Висшата лига трябва да плати 65 000 евро на „червените“.

Портиерите на Боянските футболни ливади

Случаят е елементарен, във Вила знаят много добре правилниците на ФИФА и нямат нищо против да платят на някогашния български клуб на Тонев. Един мейл от секретарката на ЦСКА би свършил работа и парите бързо щяха да дойдат на „Армията“. Още повече, че в този момент служителите на „червените“ седят без заплати от месеци и обстановката е трагична и това ще бъде живителна глътка въздух.

Вън ментетата от спорта: Истината за Георги Градев

Неясно защо, вместо да напише мейл до Астън Вила, тогавашният изпълнителен директор на ЦСКА Венцислав Живков подписва договор с фирмата на Георги Градев да събере вземането от английския клуб.

В него е описано, че „Градев Спортс“ притежава опит при събиране на подобен тип задължения и е фирма специализирана точно в този тип дейност“. За „услугата“ Жорко Перхидролко ще прибере 14 000 евро. А останалите пари трябва да влязат в касата на ЦСКА в едномесечен срок.

Болезнени амбиции и нулеви шансове: По какво си приличат Радостин Василев и Георги Градев?

Какво, обаче се случва и къде изплува за пореден път „мъжката дружба“ между Гела и Перхидролкото? Парите, естествено са преведени на „Градев Спортс“ от Астън Вила и след удръжката от 14 000 евро, „червените“ трябва да получат около 51 000 евро и част от дължимите заплати на служителите да бъдат изплатени. Явно действащи в синхрон, Руди Гела и Градев измислят поредната си „схема“.

В ЦСКА на 6 август 2013 година пристига уведомление от Радостин Петев Василев, че между него и „Градев Спортс“ е сключен договор за продажба на вземане. Руди Гела уведомява ръководството на клуба, че дължимите му заплати в размер на 27 173 лева вече трябва да бъдат изплащани на фирмата на Градев. Възползвайки се от това, последният задържа по сметките си въпросната сума, която не достига до останалите служители на ЦСКА.

Дали и как след това той се е разплатил с аверчето си Руди Гела не е ясно, но можем да предположим, че последният си е взел всички пари. Разбира се, това не е незаконно. Но въпросът е дали е било морално. Защото докато десетки служители на ЦСКА се чудят откъде да взимат заеми, за да изхранват децата си, Гела си получава всичко. И съответно лишава останалите си колеги от някакви постъпления... Но както вече многократно стана ясно думата „морал“ е доста чужда за двамата приятели, които за съжаление продължават да тровят ситуацията в българския спорт и футбол...

Явлението Георги Градев: Остап Бендер, Били Лъжеца, Франк Абагнейл или Генчо Гунчев от Опасен чар?


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати