Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Грандиозно посрещане на златните ни момичета в София

Спорт

Грандиозно посрещане на златните ни момичета в София

Грандиозно посрещане на златните ни момичета в София - Tribune.bg
Снимка:

Българският ансамбъл по художествена гимнастика се прибра у нас, след като спечели олимпийската титла на Игрите в Токио!

Грациите на треньорите Весела Димитрова и Михаела Маевска - Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, бяха посрещнати тържествено от много фенове и своите близки на летище "София". Техните наставнички и президентът на БФ Художествена гимнастика Илиян Раева също бяха очаквани с огромно нетърпение.

Завоюваните златни медали са първи за българската художествена гимнастика от Олимпийски игри, а от Токио днес се завърнаха и индивидуалните ни представителки в гимнастиката - Боряна Калейн, останала пета, както и Катрин Тасева, която се нареди 14-та и обяви, че приключва с активната си спортна кариера.

"Златни сте", "Шампионки сте", гръмнаха стотиците фенове при появата на момичетата от ансамбъла пред събралата се тълпа.

“От самото начало се стремяхме към този финал и направихме всичко възможно, за да го спечелим”, заяви капитанът на българския отбор Симона Дянкова.

“Дадоха ни много красиви кутии за медалите, които пазехме на много специално място. За да не ги повредим, те седяха на бярото до нас и когато се събуждахме сутрин, си ги гледахме. Все още спим спокойно, защото си мислим, че вкичко е както преди, но вече започваме да осъзнаваме какво сме постигнали”, каза най-малката в ансамбъла - 20-годишната Стефани Кирякова.

“Емоциите са наистина уникални, не могат да се опишат. Точно така си мечтаехме да ни посрещнат в България”, добави Ерика Зафирова, която се сгоди за гимнастика Дейвид Хъдълстоун непосредствено преди заминаването за Токио.

“Успехът ни се дължи на всекидневни тренировки, много труд в залата и лишения. Всеки ден мечтаехме, събуждахме се с мисълта за този златен медал, но не мислехме че ще ни го дадат. Много се радваме за италианския отбор, това беше нашата мечта да сме заедно с тях на стълбичката. Те също много се радват за нас”, сподели Мадлен Радуканова.

“Съзнавахме отговорността още преди заминаването за олимпиадата”, каза от своя страна Лаура Траатс.

LAP.bgLAP.bg


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати