Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Григор Димитров: Чувствам се страхотно, мога да стигна далеч в Париж

Спорт

Григор Димитров: Чувствам се страхотно, мога да стигна далеч в Париж

Григор Димитров даде много интересно интервю за Tennis TV преди началото на участието си на Мастърс турнира в Париж. Българинът, който ще се изправи срещу Ришар Гаске в първи кръг, заяви, че се чувства страхотно и очаква с нетърпение надпреварата в зала „Берси“. Димитров сподели по какъв начин му се е отразил достигнатият полуфинал в Индиън Уелс и си спомни участието си на Финалите на ATP през 2017 г.

– Григор, наближаваме една година, която беше доста интересна за теб. Как би описал сезона си?

– Не беше много зле (смее се). Започнах много силно, средата на годината беше малко странна, но към края на сезона отново започнах да намирам верния ритъм, което беше нещо много позитивно и освежаващо за мен. Ако трябва да бъда честен, чувствам се страхотно преди последните турнири за годината. Тялото ми е в добро състояние, не съм твърде изморен и освен това съм на добро ниво в психологически план. Надявам се да продължа по същия начин. Хубаво е и да видя, че във все пвоече турнири феновете се завръщат по трибуните, тъй като това прави мачовете много по-вълнуващи.

– Преди няколко седмици достигна до полуфиналите в Индиън Уелс. Колко сериозна крачка напред бе това за теб по отношение на нивото на играта и самочувствието ти?

– Този резултат беше изключително важен за мен в много отношение. Тук не ставаше въпрос най-вече за самочувствие, а по-скоро за това, че исках да видя в какво състояние е тялото ми и доколко ще се отплатят седмиците на усилени тренировки преди това. Напоследък тренирам наистина много, което обаче не винаги е гаранция за това, че ще побеждаваш. За щастие, успях да контролирам играта в пвоечето от мачовете си и движението ми по корта беше много добро. Изиграх два поредни полуфинала и бях много щастлив, че физически се чувствах добре и бях на необходимата висота. Освен всичко друго това ми помогна да разбера и върху какво ще е нужно да работя по време на паузата след сезона.

– Турнирът в Париж по традиция е място, на което водещите тенисисти влизат в оспорвана битка за местата, даващи право на участие във Финалите на ATP. Ти самият си бил в тази ситуация. Сега, наблюдавайки тази битка отстрани, кого според теб трябва да следим тази седмица?

– Има доста играчи, които все още имат шанс да стигнат до Торино. Бих казал, че трябва да отделяме внимание на Хуркач. Много ми харесва играта му и наистина се вълнувам за него. Същото важи и за Камерън Нори. Трябва да спомене също Синер и Оже-Алиасим. Вече сме на финалната права. Както казахте, бил съм в тази ситуация и знам какво е чувството. Хубаво е, че тази интрига все още я има в последните турнири. Това е добре не само за феновете, но и за самите играчи, тъй като това ще ги държи нащрек и няма да си позволят отпускане, което ще помогне много на тези, които успеят да се класират.

– Ти си сред играчите, които са печелили титлата на Финалите на ATP. Трудно ли е да запазиш енергията си за такъв важен турнир с възможно най-тежките опоненти в самия край на сезона?

– Когато стигнеш до този турнир, вълнението е огромно. Доколкото си спомням, успях да спечеля седмата квота за Финалите. Бях изморен, но не много. Когато отидох в залата, веднага се настроих за игра. Бях напълно наясно какво се случва и се чувствах комфортно. Това ми помогна да разпределя силите си по-добре. Освен това самото присъствие на Финалите е огромна награда за това, което си направил през сезона. Преминаваш през толкова много възходи и падения и изведнъж получаваш тази възможност. Това е нещо, което трябва да цениш наистина много.

– При последното си участие на Мастърс турнира в Париж игра на полуфинал. Това кара ли те да се чувстваш уверен, че отново можеш да достигнеш до заключителните фази в „Берси“?

– Условията тук ми харесват и играх добре в прeдходните си участия. Записвал съм убедителни победи, тежки загуби, както и доста трудни победи. Този турнир винаги е труден, тъй като, както казах, всеки от участниците се бори за нещо. Мина много време от последния път, в който чувствах, че съм претендент за титлата в някой турнир, но сега отново започнах да усещам, че съм способен да стигна далеч в най-големите надпревари. Мисля, че ако остана здрав и се съсредоточа върху собственото си представяне, тази седмица ще ми се случат хубави неща.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема