Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Григор Димитров надигра Гаске и продължава в Париж

Спорт

Григор Димитров надигра Гаске и продължава в Париж

Григор Димитров надигра Гаске и продължава в Париж - Tribune.bg

Григор Димитров загуби сет, но въпреки това започва с победа участието си Мастърса в Париж.

Българинът спечели с 6:1, 4:6, 6:2 срещу Ришар Гаске и си осигури място във втори кръг.

Там той ще се изправи срещу Карен Хачанов, който по-рано днес победи Микаел Имер с 6:4 7:5.

Димитров изигра перфектен първи сет. Успя да сломи противника си като постоянно променяше посоката на ударите си и принуждаваше 35-годишния си опонент да покрива цялата широчина на основната линия. Сервисите на първата ни ракета бяха насочени изцяло по диагонала – към външната част на корта, което работеше в унисон с тази тактика. Григор рядко грешеше и държеше инициативата в разиграванията. Въпреки това Гаске не спря да се бори пред подкрепящата го публика от трибуните.

След убедително спечеления първи сет Би превъзходството в по-голямата част от втория, постепенно Григор намали интензитета в играта си. Броят на уинърите спадна. Притиснатият до стената Гаске пък рискуваше все по-често и при 4-5 това му се отблагодари. Дори и с 18 непредизвикани грешки, 11-те му уинъра надделяха и резултатът в мача бе изравнен.

В началото на решаващата част обаче бившият №3 отновно подходи далеч по-енергично и си върна инициативата. Започна с пробив, затвърден на 0. Единствените брейкболи, пред които Димитров бе изправен, дойдоха именно в този последен гейм на втория сет. Битката продължи до последната точка и дори при 3:2 българинът трябваше да премине през дюс, но този път не допусна победата да му се изплъзне.

Това е четвърти поредин успех за Григор Димитров в съперничеството, но първата ни ракета все още изостава в общия баланс – 4-5.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети