Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Григор Димитров постави начало на клей сезона с победа

Спорт

Григор Димитров постави начало на клей сезона с победа

Григор Димитров постави начало на клей сезона с победа - Tribune.bg

Григор Димитров започна с успех участието си на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло.

Най-добрият български тенисист се наложи с 2:0 сета над Ян-Ленард Щруф (Германия) в двубой, който трябваше да се състои в понеделник, но беше отложен за днес заради дъжда над Княжеството.

В отделните части Димитров се наложи с 6:3, 6:4, като постигна трети успех от пет мача срещу този опонент.

За Димитров това беше първи двубой на червени кортове за 2021 г. Във втория кръг утре той ще срещне Жереми Шарди.

Григор Димитров не започна особено силно двубоя и първи допусна пробив, който беше затвърден за 1:3 гейма. Последва обаче страхотна серия от 5 последователни гейма на сметката на българина, които му осигуриха успех в сета след 32 минути игра – 6:3.

В първите два сервис-гейма през втората част на Димитров му се наложи да отрази общо 4 точки за пробив, но двукратният Спортист №1 на България се справи и не допусна брейк. За сметка на това в петия гейм Димитров на свой ред стигна до точка за пробив и се възползва, повеждайки в резултата с 3:2. Макар и трудно, българинът успя да затвърди аванса си, след което до края на срещата не допусна Щруф да мисли за обрат.

Във втория кръг Димитров ще играе срещу един от ветераните в тура – Жереми Шарди. 34-годишният французин се наложи на старта с 2:1 сета над Александър Бублик – 6:4, 0:6, 7:5. До момента Димитров и Шарди са играли 5 пъти, като българинът води с 3-2 победи. последният им дуел е от преди 3 години в Маями, а победата е за Шарди – 6:4, 6:4.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети