Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Григор Димитров приближава топ 20

Спорт

Григор Димитров приближава топ 20

Григор Димитров приближава топ 20 - Tribune.bg

Стъпка по стъпка Григор Димитров се приближава към топ 20 в световната ранглиста. Миналата седмица най-добрият ни взе участие в турнира от категория АТР 500 в Барселона, където постигна победа над Федерико Кория на старта, но отстъпи във втория етап на топ поставения Стефанос Циципас. Това му донесе нови 22 точки за класацията на АТР, които го изкачиха на 22-ото място, изпреварвайки Марин Чилич.

По-малко от 40 точки делят Гришо от завръщане в топ 20. Пред него са само Гаел Монфес (№21) и Николоз Басилашвили (№20).

№1 в световната ранглиста продължава да е Новак Джокович, въпреки че загуби финала на турнира в Белград. Той дори увеличи преднината си пред Даниил Медведев, който се възстановява от контузия и за поредна седмица губи част от своя актив. Топ 5 се допълва от Александър Зверев, Рафаел Надал и Стефанос Циципас. 18-годишният испанец Карлос Алкарас дебютира в челната десетка, като се изкачи до деветата позиция в подреждането благодарение на великолепните си изяви през последните месеци и триумфа на престижния АТР 500 турнир в Барселона в неделя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати