Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Григор Димитров се класира за третия кръг на "Аустрелиън Оупън"

Спорт

Григор Димитров се класира за третия кръг на "Аустрелиън Оупън"

Григор Димитров се класира за третия кръг на Аустрелиън Оупън - Tribune.bg

Българинът може да срещне Джокович

Григор Димитров с лекота се класира за третия кръг на Откритото първенство на Австралия. Поставеният под №27 в схемата преодоля Ласло Джере с 6:3, 6:2, 6:0 на корт „1573“ в Мелбърн и продължава без загубен сет в турнира от Големия шлем. Той записа 31-ата си победа тук.

Григор не се бави и проби за 2:0 сервиса на сърбина при втората си възможност, а после и затвърди. В осмия гейм 68-ият в световната ранглиста Джере подаваше, за да остане в частта. Димитров стигна до сетбол, но не успя да го реализира. Така при 5:3 31-годишният българин сервираше за сета. Той стигна до 40:15 и реализира втората си възможност, за да затвори частта след 38 минути игра.

Полуфиналистът в Мелбърн от 2017 година Димитров стартира с пробив и във втория сет, който убедително затвърди за 2:0. Хасковлията продължи да доминира в мача и закономерно направи втори брейк за 4:1. В седмия гейм сърбинът сервираше за оставане в сета, но Гришо стигна до три сетбола, но не успя. При 5:2 вече българинът подаваше за 2-0 части. Набързо Димитров поведе с 40:0 и триумфира при втория си шанс.

Гришо спази традицията и взе първия сервис гейм на Джере и в третата част. Играта на сърбина съвсем се разпадна и първата ни ракета лесно го проби отново и после стигна до 4:0 с гейм на нула. Последва нов пробив и Димитров сервираше за победата и го направи с гейм на нула.

В третия кръг Григор очаква в събота победителя от срещата между деветкратния победител от Australian Open Новак Джокович от Сърбия и французина Ензо Куако.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети