Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Григор загуби втория си мач за деня

Спорт

Григор загуби втория си мач за деня

Григор загуби втория си мач за деня - Tribune.bg

Поставеният под №2 в основната схема Григор Димитров приключи участието си на турнира на твърди кортове в Мелбърн от категория АТП 250.

Димитров отстъпи с 5:7, 2:6 пред Корентен Муте (Франция) и отпадна от надпреварата на четвъртфиналите.

Григор стартира добре в двубоя, пробивайки сервиса на своя опонент в самото начало. Българинът бранеше подобаващо своята преднина до момента, в който трявбаше да сервира за успеха в сета. Тогава първата ни ракета се пропука и допусна загубата на четири поредни гейма, което прати частта в сметката на французина. Сривът на Димитров продължи с пълна сила и във втория сет, тъй като ударите му постоянно намираха центъра на мрежата, а за Муте беше напълно достатъчно просто да вкарва топката в корта и да чака неизменно идващата грешка. Така се стигна до 5:2 в полза на непоставения състезател, който не срещна никакви трудности в опита си да затвори срещата и подпечата мястото си във финалната четворка.

Припомняме, че това беше втори двубой за деня за Григор Димитров, който преди няколко часа се наложи в 3 сета над Алексей Попирин на осминафиналите.

Конкретно срещу Муте българинът регистрира втора загуба, след като отпадна изненадващо от този опонент на Уимбълдън преди две години.

Другата седмица Димитров ще участва на Australian Open, като на старта ще има за съперник финалиста от 2018 г. Марин Чилич.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати