Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Гришо копае дъното – отпадна от квалификант в Лондон

Спорт

Гришо копае дъното – отпадна от квалификант в Лондон

Гришо копае дъното – отпадна от квалификант в Лондон - Tribune.bg
Снимка:

Българинът отпадна безславно на старта на Уимбълдън

Григор Димитров отпадна безславно на старта на Уимбълдън, след като бе обърнат от 20-годишния квалификант от Франция Корентен Муте от 0:2 сета – в отделните части 2-6, 3-6, 7-6 (4), 6-3, 6-1, съобщава БГНЕС.

Първият сет започна по отличен начин за първата ракета на България, който дръпна с 3-0 и въпреки че допусна рибрейк, проби още на два пъти дебютанта в основната схема на турнир от Големия шлем. Във втория сет нашият тенисист се нуждаеше от само един пробив, за да дръпне с 2:0 в резултата и да се доближи на сет от успеха.

В третия Григор на два пъти достигна до пробив преднина, като при втория поведе с 6-5, но допусна спад в играта, от който се възполза нисичкият французин. Сетът влезе в тайбрек, а там Муте бе по-съобразителен, за да остане в мача. Тази част се оказа повратна за остатъка на срещата и французинът пое контрола върху събитията на корта в следващите два сета. В четвъртия сет той реализира два пробива, а в заключителния пети дръпна с 5-0, преди Димитров да запише гейм на честта.

Така след три часа игра българинът се сбогува с публиката на Ол Инглънд Клъб в първи кръг за втора поредна година, след като през 2018 бе елиминиран на старта от Стан Вавринка в четири сета. За Муте това бе първа победа в основна схема на турнир от Големия шлем.

Неговият съперник в спор за място в трети кръг ще бъде друг млад тенисист – Феликс Оже-Алиасим. Той надигра в изцяло канадски сблъсък Вашек Поспишил в четири сета. Напред продължават още Пабло Куевас, Хуберт Хуркач, Данийл Медведев, Беноа Пер, Юго Умбер, Жереми Шарди, Милош Раонич, Давид Гофен и представителя на домакините Кайл Едмънд.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати