Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Гришо мачка: Победи № 2 в тениса

Спорт

Гришо мачка: Победи № 2 в тениса

Гришо мачка: Победи № 2 в тениса - Tribune.bg
Снимка:

 До днес Григор Димитров нямаше спечелен сет от три мача с Карлос Алкарас.

Винаги обаче има първи път и българската звезда в тениса отстрани бившия №1 в света (в момента №2) на осминафинал от турнира "Мастърс 1000" в Шанхай.

Димитров спечели 5:7, 6:2, 6:4, а на четвъртфинала ще играе с Николас Джари (Чили), от когото загуби финала на турнира в Женева през пролетта. Точно на 28-ия си рожден ден Джари отстрани друг южноамериканец - Диего Шварцман.

"Аз просто останах в мача. Важно бе да го направя след първия сет. Продължих да вярвам в себе си и разчитах добре неговите сервис геймове. В третия сет той направи повече грешки от очакваното, а аз останах солиден. Знаех какво да правя - да го поставям под напрежение, а той не обича това. Създавах му проблеми и се получи. Григор Димитров продължава да е тук, аз никога не съм си тръгвал. В последните години аз не се съобразявам с никого, освен със самия себе си", сподели Григор.

Победата му срещу Алкарас е първа срещу №2 в света след тази над Данил Медведев (Рус) в четвъртия кръг на "Мастърс 1000" в Индиън Уелс през 2021 г. Последният 1/4-финал на Димитров на турнир от тази категория бе през 2022 г. в Монте Карло, където на полуфинала загуби от Алехандро Давидович Фокина (Исп).


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети