Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Гришо отпадна във втория кръг в Мексико

Спорт

Гришо отпадна във втория кръг в Мексико

Гришо отпадна във втория кръг в Мексико - Tribune.bg
Снимка:

Гуйдо Пея отнесе хасковлията за 73 минути в Лос Кабос

Григор Димитров загуби от поставения под №2 в схемата Гуйдо Пея във втори кръг на турнира в Лос Кабос, съобщиха от Българската федерация по тенис.

Аржентинецът се наложи с 6:4, 6:2 в отделните части за 1 час и 13 минути игра. Това беше трети двубой между двамата, като Пея вече води с 2:1 победи.

Мачът започна с пробив за Пея още в първия гейм при първата отворена възможност. Сравнително бързо Григор се върна в сета, като също от първата си възможност върна пробива за 2:2. При 3:3 обаче последва нов пробив за Пея от втория му шанс в мача, а до края на частта аржентинецът не сгреши отново.

Втората част протече ужасяващо за Григор, който взе общо три точки при свой сервис в първите си две подавания и набързо изостана с 0:4.

Последва още един пробив за 0:5 в гейм, в който Димитров водеше с 40:0, но допусна обрат. В крайна сметка до "геврек" не се стигна, тъй като сервирайки за мача, Пея беше пробит, а след това българинът успя най-после да вземе едно свое подаване. Това обаче беше всичко, тъй като при втория си опит да затвори мача на свой сервис Пея не сбърка.

Димитров вкара 58% от първите си сервиси срещу 54% за Пея и спечели 58% от точките при вкаран първи сервис срещу 57% за аржентинецът. Поне статистически, разликата дойде от спечелените точки при втори начален удар - едва 8 от 22 или 36% за Димитров срещу 71% (17 от 24) за неговия съперник.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети