Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Гришо след първата победа в Ню Йорк: Благодарен съм, че съм тук!

Спорт

Гришо след първата победа в Ню Йорк: Благодарен съм, че съм тук!

Снимка:

Григор Димитров се завърна с победа на корта, но мислите и благодарността му бяха насочени към възможността изобщо да участва в турнира в Ню Йорк. Българският тенисист се наложи с 6:3, 6:4 срещу Юго Юмбер и във втория кръг ще се изправи срещу Мартон Фучович в понеделник вечерта не преди 22.30 ч.

Димитров насочи вниманието към предизвикателствата, които имаше в последните седмици, след като се зарази с коронавируса COVID-19. Той вече няколко пъти каза, че е изкарал тежко вируса. Сега отново посочи, че това е бил "тъмен момент" за него.

"Казах си: "Ще опитам" и сега играя мач. Честно, наистина съм искрено благодарен, че изобщо имам възможността да съм тук, да участвам. Забравете за мача - дори не говоря за тенис в момента", каза Димитров, цитиран от ESPN.

"Първата седмица (след заразяването) беше трагична. Започнах с ходене. Не можех да правя никакви упражнения, не можех да вдигам тежести, не можех да играя тенис", заяви той.

Българинът се надява неговият опит да послужи на хората, които не приемат коронавируса сериозно. "Исках да отправя послание, че няма значение кой си, в колко добра форма си и колко здравословно ядеш. Това нещо не пита, всички сме равни", каза Димитров.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още