Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Гришо продължава без загубен сет, чака 1/8-финал с Надал

Спорт

Гришо продължава без загубен сет, чака 1/8-финал с Надал

Гришо продължава без загубен сет, чака 1/8-финал с Надал - Tribune.bg

Григор Димитров продължава с чудесното си представяне на Мастърса в Монте Карло и все още е без загубен сет в хода на надпреварата.

Българинът допусна леки колебания в края на първата част от двубоя си срещу Жереми Шарди, но все пак намери сили да се мобилизира и затвори успешно срещата със 7:6(3) 6:4, като по този начин се класира за осминафиналите на надпреварата, където вероятно ще се изправи срещу 11-кратния шампион Рафаел Надал.

Българинът стартира с трудно подаване, което измъкна от 0:30, а впоследствие намери отличен ритъм и напълно надиграваше своя опонент, за да си осигури аванс от 3:0 гейма. Шарди успя да стабилизира изявите си от начален удар, само че родният ни представител също не допускаше спадове на собствен сервис и получи шанс да затвори сета на свое подаване при 5:3.

Тогава обаче нашият сънародник допусна сериозен спад, което даде на французина две поредни точки за пробив. Гришо отреагира с последователни отлично конструирани разигравания, но наред беше отлична акция към мрежата на ветерана и брейкът най-после стана факт.

Световният номер 58 не спря дотук, тъй като можеше да стигне до пълен обрат в сета, ала пропусна ретура си и Димитров съумя да се добере до аванс от 6:5. Последва безметежно подаване за Шарди и така се стигна до тайбрек, в който Григор се откъсна напред с 2:0 точки, само че смяната на полетата дойде при равен резултат.

Оттам насетне обаче първата ни ракета действаше изключително концентрирано, докато грешките от ракетата на французина зачестиха сериозно и сетът отиде в полза на нашето момче. Втората част започна с дълъг сервис гейм на непоставения състезател, а родният ни представител дори имаше точка за пробив, но допусна няколко леки неточности и опасността пред 34-годишния играч бе заличена. Това не помогна съществено на Шарди, защото в нивото му се забелязваше отчетлив спад и българинът се възползва отлично от слабостите на съперника си, като поведе с 2:1.

Димитров срещна сериозни трудности при затвърждаването на своето предимство, ала все пак се справи с тази задача и заигра далеч по-освободено на посрещане, създавайки сериозни проблеми на французина чрез агресивните си изпълнения. Все пак ветеранът поддържаше балансът в резултата до 5:4, когато Гришо застана на сервис линията в търсене на място на осминафиналите и приключи двубоя по-повече от категоричен начин!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети