Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Хеттрик на Тодор Неделев донесе първи успех на Ботев Пд при новия треньор

Спорт

Хеттрик на Тодор Неделев донесе първи успех на Ботев Пд при новия треньор

Хеттрик на Тодор Неделев донесе първи успех на Ботев Пд при новия треньор - Tribune.bg
Снимка:

„Жълто-черните“ победиха Дунав (Русе) у дома

Ботев (Пловдив) се наложи с 3:1 над Дунав (Русе) в среща от втория кръг на Първа Лига.

В герой за "канарчетата" се превърна Тодор Неделев, който заби хеттрик във вратата на русенци, носейки първа победа за ботевистите под ръководството на Желко Петрович.

Двубоят на "Футболен комплекс Ботев 1912" предложи много емоции за зрителите, които бяха изпълнили централната трибуна на клубната база.

Гостите откриха резултата, но феноменалният Неделев донесе първи три точки за "жълто-черните" от началото на сезона.

В първите минути двата тима по-скоро се разузнаваха и липсваха чистите голови положения. В 8-ата минута Еберт Кардосо центрира отляво и Антонио Вутов засече, но вратарят на гостите улови.

В 17-ата минута опасна атака на Дунав отдясно завърши с удар на Стефан Христов, минал покрай вратата на Аргилашки. 2 минути по-късно Тейлон Кореа остана очи в очи с вратаря на русенци и стреля, но ударът му бе отразен с крак от Макенджиев.

В 22-ата минута гостите откриха резултата, след като Георги Динков засече центриране от корнер, пращайки неспасяемо топката във вратата на "канарчетата". В 32-ата минута Антонио Вутов получи в наказателното поле и пусна към Филип Филипов, който от чиста позиция стреля неточно.

В 36-ата минута Тейлон Кореа овладя пред наказателното поле на Дунав и подаде към Тодор Неделев, който от движение разстреля Макенджиев за 1:1. В 40-ата минута Георги Аргилашки се намеси отлично, отразявайки удар на Стефан Христов.

В 42-ата минута продължителна атака на пловдивчани завърши с удар на Лъчезар Балтанов, но след рикошет вратарят на гостите изби. В добавеното време на първата част Тейлон Кореа направи невероятен пропуск, след като на няколко метра от опразнетата врата прати топката в аут.

Второто полувреме мина под тоталното превъзходство на "канарчетата". В 58-ата минута Антонио Вутов напредна в наказателното поле и от отлична позиция стреля, но Макенджиев са намеси по най-добрия начин, предотвратявайки сигурен гол.

В 62-ата минута "жълто-черните" стигнаха до пълен обрат. Тейлон Кореа осъществи пробив по левия фланг и пусна към Тодор Неделев, а "осмицата" в състава на ботевистите от движение прати топката в мрежата за 2:1.

В 68-ата минута триходова акция между Антонио Вутов, Тейлон Кореа и Тодор Неделев изведе Неделев на чиста позиция и той стреля, но Макенджиев се намеси добре и спаси. В 76-ата минута Кристиан Добрев проби отляво и стреля, а стражът на гостите за пореден път спаси сигурен гол.

В 78-ата минута Тодор Неделев бе близо до своя хеттрик, но мощният му удар от ъгъла на наказателното поле бе отразен от Благой Макенджиев. В 82-ата минута Тодор Неделев подаде към Антонио Вутов, който от няколко метра стреля в аут.

В 86-ата минута Тодор Неделев оформи своя хеттрик, взривявайки трибуните на клубната база. Националът напредна с топка в крака в половината на Дунав и след като навлезе в наказателното поле отправи удар в далечния ъгъл за 3:1.

В заключителните минути на срещата "канарчетата" бяха близо и до четвърти гол, но с пропуски се отчетоха Кристиан Добрев и Антонио Вутов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати