Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Хиндлиян: Божков ни искаше на улицата, това щеше да е петно за публиката на Левски

Спорт

Хиндлиян: Божков ни искаше на улицата, това щеше да е петно за публиката на Левски

Хиндлиян: Божков ни искаше на улицата, това щеше да е петно за публиката на Левски - Tribune.bg
Снимка:

Председателят на НКП на "Левски" отговори на обвиненията на Васил Божков

Феновете на "Левски" са отказали на собственика на основния спонсор на клуба Васил Божков, да протестират против промените в Закона за хазарта, които засегнаха фирмите му. Това заяви пред bTV председателят на Националния клуб на привържениците на "сините" Степан Хиндлиян.

"Отказахме му да излезем на улицата и да протестираме в защита на Националната лотария и търкането на талончета. Нещо, което той явно е очаквал, че ние ще направим. Нека хората да се замислят какво би се случило. Да, действително аз можех да мобилизирам една немалка част от хората да излезем и да протестираме. Щяхме да го направим, да се стигне до ексцесии, до много неприятни сцени. След което прокуратурата повдигна обвиненията на Васил Божков. Къде отиваше публиката на "Левски" тогава? Какво петно щеше да бъде лепнато на публиката на "Левски"? Какво щеше да каже за публиката на "Левски" държавната пропаганда и медиите, които обсъждат не интереса на Божков, а другия? Колко време щяхме да бъдем търкаляни в медийното пространство като хора, излезли да протестират в защита на някакъв бизнес, който е обект на наказателно преследване?", каза Хиндлиян пред bTV.

Той говори часове, след като финансовият благодетел на "Левски" заяви, че Хиндлиян бил "подлога" на Бойко Борисов.

"Когато направихме две срещи с господин Божков през януари месец тази година, след което се взе решение да се видим с премиера, господин Борисов лично на мен ми се скара, и това е документирано, че съм го плашил с протести. Днес господин Божков ме нарича "подлога" на господин Борисов". И двете страни са недоволни, което лично мен ме удовлетворява, защото това идва да ми покаже, че съм си свършил работата както трябва и съм защитавал интересите на "Левски". От тук нататък всеки има право да говори, да интерпретира по какъвто начин пожелае. В някаква известна степен разбирам емоциите и чувствата на господин Божков. Това нещо не ме изненадва, не го приемам лично. Това е част от играта", заяви Хиндлиян.

"Най-вероятно не е очаквал, че от позицията на парите и влиянията, с които разполага, някой ще му откаже нещо, за което той иска да се случи тук и сега. Само ще припомня, че година преди това искахме официална среща с господин Божков - да се запознаем, да поговорим за нашите разбирания за "Левски". Той не откликна на такава среща", каза още той.

"Ако хората, които не са подкрепили Божков и тяхното лице - аз, сме подлоги на Борисов, то хората, които застават плътно зад господин Божков, може да кажем, че са негови подлоги. Аз не искам да се фокусираме върху това. Големият въпрос е какво правим с клуба?", попита Хиндлиян.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още