Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Холанд донесе три точки на Дортмунд в добавеното време на мача с Фортуна

Спорт

Холанд донесе три точки на Дортмунд в добавеното време на мача с Фортуна

Холанд донесе три точки на Дортмунд в добавеното време на мача с Фортуна - Tribune.bg
Снимка:

Вердер спечели с 5:1 като гост на Падерборн, Волфсбург стигна само до 2:2 с Фрайбург

Днес от 16:30 се изиграха се пет от шестте съботни двубоя в Бундеслигата.

Борусия Дортмунд стигна до изключително драматична победа с 1:0 като гост на опашкаря Фортуна.  Нулевото равенство се запази до края на редовните 90 минути, но в 5-ата минута от добавеното време Ерлинг Холанд, който влезе от резервната скамейка в 61-ата минута, отбеляза и донесе трите точки на „жълто-черните“. Така Дортмунд запазва теоретични шансове за титлата, колкото и минимални да са те. В следващия кръг тимът на Люсиен Фавр е домакин на Майнц 05.

Борещият се за оцеляване Вердер, в който помощник-треньор е българинът Илия Груев, разгроми като гост с 5:1 последния Падерборн и се изравни по точки с 16-ия в класирането Фортуна. „Бременските музиканти“ решиха всичко в мача в рамките на 45 минути, след като отбелязаха три безответни гола. Клаасен бе точен преди почивката на два пъти (20;39), а Осако бе автор на втория гол в мача в 34-ата. След почивката Егещайн покачи на 4:0 в 59-ата, а седем по-късно резервата Сабири вкара почетно попадение за домакините. Крайният резултат оформи Фюлкруг малко след 90-ата минута. Вердер вече е на три точки от 15-ия Майнц и има три кръга на разположение да успее да запази мястото си в елита и през следващия сезон.

Унион Берлин, който също бе близо до опасната зона, записа днес важна победа като гост на Кьолн. Столичани спечелиха с 2:1 гостуването си на „козлите“ след попадения на Фридрих в 39-ата минута и Гентнер в 67-ата. Точен за Кьолн бе Кордоба в добавеното време на втората част. Така двата тима се изравниха по точки в таблицата – 35.

Волфсбург пропиля два гола аванс у дома и завърши при резултат 2:2 с гостуващия Фрайбург. „Вълците“ поведоха чрез Вегхорст в 14-ата, а в 26-ата отново нидерландецът бе точен, този път от дузпа. В края на полувремето Хьолер (43) намали, а в първата минута от втората част Салай донесе точката за гостите. Волфсбург има 46 точки, като е само на три пред Хофенхайм, който също ще се бори за 6-ото място в класирането, даващо право на участие в квалификациите на Лига Европа. Фрайбург има 42 точки и също има теоретични шансове за Топ 6.

Категорична победа с 4:1 постигна Айнтрахт като гост на Херта. Пьонтек даде преднина на домакините в 24-ата, но след почивката Айнтрахт вдигна оборотите и спечели след голове на Бас Дост (51),  Андре Силва (62; 86) и Ндицка (68).

В 19:30 е последният мач за деня, в който Байерн Мюнхен посреща на своя стадион Борусия Мьонхенгладбах.

РЕЗУЛТАТИ:

Волфсбург - Фрайбург 2:2

Херта - Айнтрахт 1:4

Фортуна - Борусия (Дортмунд) 0:1

Кьолн - Унион Берлин 1:2

Падерборн – Вердер 1:5

19:30ч.

Байерн (М) - Борусия (М)


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Бундеслига

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети