Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. И Красимир Балъков подаде оставка

Спорт

И Красимир Балъков подаде оставка

И Красимир Балъков подаде оставка - Tribune.bg

След като президентът на Българския футболен съюз Борислав Мохайлов подаде оставка, такива хвърлиха и всички членове на Изпълнителния комитет, както и националният селекционер Красимир Балъков, предава Новспорт.

Това стана ясно на извънредното заседание, проведено на базата в „Бояна“, след което бе съобщено, че временно президент на централата ще бъде досегашният вицепрезидент Михаил Касабов.

Организацията се подготвя за извънреден конгрес, на който ще трябва да бъде избран наследникът на Борислав Михайлов.

„Целият Изпълком подаде оставки. Най-вероятно ще има конгрес, но това не е нещо елементарно. Надявам се, че няма да има юридически препятствия. За мен оставката е морален акт“, заяви един от членовете на Изпълкома Камен Костадинов.

„Нека изчакаме УЕФА и не говорим за расисткия скандал, а да гледаме напред. Конфликт с държавата в момента има, но той ще бъде преодолян“, коментира от своя страна Михаил Касабов и заяви, че ще иска среща с министъра на спорта Красен Кралев, за да разбере какво е необходимо, за да се изгладят отношенията.

„Днес е един неприятен ден за мен. Искам да благодаря на Борислав Михайлов за направеното през последните години. Сега предстои да изберем дата за нов конгрес и да намерим нов старши треньор. Аз ще свикам заседание на Изпълкома, на което да определим дата за конгреса. Тогава господин Йордан Лечков ще направи изявление за новия селекционер. На следващия конгрес аз няма да се кандидатирам за президент. Веднага след моето вписване аз ще имам право за свикване на Изпълком. Знаете, че има срокове“, допълни Касабов.

Отговорникът за националните отбори Йордан Лечков пък ще търси нов селекционер, след като оставката на досегашния Красимир Балъков бе приета.

Героят от САЩ 94 направи отчет за извършената дейност от него и реши да поеме отговорност за слабите резултати, оттегляйки се от поста.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати