Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Михайлов: Отдавна обмислях оставката, искам да сваля напрежението във футбола

Спорт

Михайлов: Отдавна обмислях оставката, искам да сваля напрежението във футбола

Михайлов: Отдавна обмислях оставката, искам да сваля напрежението във футбола - Tribune.bg
Снимка:

Ще си почивам, ще ходя на риба и на лов, обясни бъдещите си планове подалият оставка от БФС

„14 години са доста дълго време. Отдавна се замислях, че може да съм омръзнал на хората. Напоследък се случиха много неща, които вкараха много напрежение във футбола. С моята оставка искам да сваля това напрежение и моите колеги да работят спокойно. Още снощи казах, че е оставката личен акт и не се обсъжда. За слабите резултати на националния отбор нямам никаква вина.“ Това заяви Борислав Михайлов пред журналисти.

„Най-голямата моя грешка трудно мога да кажа коя е. Може би съм бил прекалено добър. Какво ще стане след оставката ми, колегите ми ще решат. Аз ще си почивам известно време, ще ходя на риба, на лов", коментира Михайлов. Според Михайлов „тип, като него“ трудно се намирал –да „търпи толкова“.

Аз ви казвам, че няма черно тото в България, каза още Михайлов. Той обясни, че няма информация по разследването на срещу футболните съдии, а компетентните органи ще дадат информация, когато си завършат проверките.

Той коментира расисткия скандал по време на срещата България-Англия. „Не знам как ще ни накажат и не знам англичаните защо са чувствителни на тази тема“, каза той.

Подготвих кратък анализ през годините - От 2005 до 2019-та бюджетът се е увеличил от 5 до 18 млн. лева. Клубовете са получили 50 млн. от телевизионни права, бяха направени 14 финансови одита без забележки. От новата година се очаква футболният съюз да влезе с над 5 млн. лв. резерв. Организирахме три европейски първенства. Това е накратко какво се е случило по време на управлението ми. Значи, за 14 години имам някаква вина, каза още той. По думите му футболният съюз е регулатор, футболът се прави по клубовете.

"100% това, което се случи в понеделник, не е организирано от футболния съюз, не мога да гадая дали е нарочно или не, голяма част от тази история дойде от Англия. Знаете, че писах две писма, които бяха с голям отзвук. България не е расистка държава, този проблем е по-голям в други страни. Това беше провакация, не е нормално 4-5 души да правят расистки скандирания и това да е расизъм", каза той.

Бившият вратар на националния отбор каза, че кандидатурата на България за домакинство на Европейско първенство през 2028 и Световно през 2030 зависи изцяло от държавата.

"Нямам вина за слабите резултати, пак ви казвам. Аз, докато пазех на вратата на България, никога не съм допускал шест гола във вратата си. Не съжалявам за нито един назначен треньор, в това число и Балъков. Истината е, че някои от футболистите в понеделник, аз лично не ги познавах като имена", допълни Михайлов.

"България няма шанс да загуби позиции във ФИФА. Защо ме мразят? Защото се спазват правилата, отказвам да поема чужди вини след всичко сторено за родния футбол начело на Българския футболен съюз", завърши той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети