Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Илиан Илиев: Юношите трябва да заслужат мястото си

Спорт

Илиан Илиев: Юношите трябва да заслужат мястото си

Илиан Илиев: Юношите трябва да заслужат мястото си - Tribune.bg

Треньорът на Черно море Илиан Илиев продължава да е под карантина заради положителен тест за COVID-19, но повече от седмица се чувства много по-добре и не спира да мисли как да се адаптира към работата в тази извънредна ситуация.

Той говори пред „Меридиан Мач“ за преживяното през последния месец и за плановете си за новия сезон.

- Г-н Илиев, да започнем с това как се разви заболяваnето при вас и останалите заразени в клуба?

- Ние специалнo, с помощника ми Петьо Костадинов, изкарахме доста тежки първи три нощи. С температура, треска, всички вируси - летни зимни, се бяха събрали в един. Имаше болки в мускулите, в гърба, в очите... След четвъртия ден досега нямаме никакви симптоми. Ние сме на години, а голяма част, от заразените футболисти още от началото на втория ден нямаха никакви симптоми. Но продължаваме, и ние, и те, да сме под карантина, предвид това, че резултатите от последните тестове са позитивни. По ирония на съдбата за нас добрите новини ще дойдат от нещо негативно - резултатите от тестовете.

- Трудно ще бъде да се разбере, но имате ли все пак представа или някакво обяснение, каква може да е причината за тази масова зараза в Черно море?
- Трудно е. Ща се открие първоизточникът. Знаем, че има много хора във Варна, колкото и да няма туризъм това лято, така че всичко е възможно. Ние правим вътрешно разследване, преосмисляме нещата, анализираме къде сме сгрешили.

- С какви лекари контактувате по време на карантината?
- С клубния не сме. Говорихме със специалисти, които познават заразата. Мисля, че ни осигуриха и подходящите медикаменти, за да се почувстваме по-добре. В момента не можем да говорим за оздравяване, защото никои не се чувства болен. Просто ни трябват резултати, които да покажат наличие на антитела и да можем да излизаме и да работим.

- Стана дума, че ще искате отлагане на мачовете от първите два кръга, доколко е важно това да се случи?
- Дотолкова, че по този начин ще се гарантира равнопоставеност на отборите на старта на новото първенство. Все пак ние реално ще имаме по-малко от седем дни за подготовка. В добрия случай, ако започнем да тренираме нормално с всички футболисти на 30 юли, ще трябва да играем на 7 август. А като знам, как се съобразяват тези, които правят програмата, нищо чудно да ни насрочат мача със Славия още за 5-и.

- На този етап е нужно съгласието на „белите“, за да се отложи мачът...
- Разчитам на БФС за адекватни и правилни решения, които да отчетат, че тук не става въпрос за капризи или за някакви тънки сметки, а за обективна оценка на действителността. Ще се повторя, че за нас няма да е проблем отново да излезем с младите, но така администриращият първенството орган няма да е изпълнил една от основните си функции - да е осигурил равнопоставеност.

- Като стана дума за младите - каква е оценката ви за мачовете с Арда и Ботев (Пд)?
- Изключително сме разочаровани, че не се класирахме за баража за Европа и трудът ни отиде на вятъра. Но се случиха неща, които не са контролируеми от нас. Съжаляваме, че това, за което работихме цяла година, не можахме да го постигнем заради странични фактори. Мисля, че опитните изиграха заедно с младите момчета зряло двата мача. Макар че да стоим прибрани в последните 30 метра, не е нашето разбиране за играта. Ако във втория мач публиката ни беше на „Тича” - за Ботев, щеше да е много трудно да ни победят. Не знам какво толкова щеше да попречи 1500-2000 зрители да са на трибуните, след като преди това се изиграха мачове пред над 10 000 зрители, какъвто бе финалът за Купата, и награждаването с титлата на Лудогорец, когато имаше над 5000 на стадиона.

- Все пак видяхме, че има и други юноши, които могат да се борят успешно за място във вашия състав...
- ...От зимата на 2018 г. сме тук и не спираме да вървим по този път и вече имаме сериозен процент собствени кадри в състава. Всичко зависи от момчета, нещата не стават по задължение. Не сме длъжни да пускаме повече юноши, те трябва да си заслужат мястото с отношението и поведението.

- Тук е мястото да попитам и за ситуацията с продадения в Спарта (Прага) Мартин Минчев, как е той?
- И той е в положението, в което е и по-голямата част от нашия отбор - под карантина е изчаква да види кога ще може да пътува за Чехия. Всичко по трансфера му иначе е уточнено. Пожелаваме му успех, а ние ще трябва да търсим начини да коментираме излизането от състава на един от хората, които дърпаха тима напред с характер.

- Извън заразата, какво ви попречи да стигнете до квота за Европа?
- Нашата цел бе да сме в Топ 6. Не успяхме най-вече заради пропуските, които направихме в някои домакински срещи. Допуснахме голям брой равенства вкъщи и това натежа. Имахме повече победи на чужд терен, отколкото на „Тича“.

- Как виждате отбора си през новото първенство?
- На първо място искам да го видя в пълен състав и в нормален ритъм на работа. Иначе е естествено винаги да търсим надграждане и постигане на нещо по-добро. Ще се опитваме, ще работим сериозно в тази посока, смело обърнати към младите, които показват желание да се развиват.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети