Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Илиана Раева: Ансамбълът ни е най-добрият в света

Спорт

Илиана Раева: Ансамбълът ни е най-добрият в света

Илиана Раева: Ансамбълът ни е най-добрият в света - Tribune.bg
Снимка:

Вече работим по новите идеи, по новите композиции, сподели президентът на Българската федерация по художествена гимнастика

„Абсолютно отговорно казвам, че България е най-силният отбор в света“. Това заяви президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева пред bTV.

Златните ни момичета се върнаха с два медала от Световното първенство в Баку - бронзов в многобоя и сребърен за съчетанието с 5 топки. Останаха обаче съмнения за обективността на съдийството по време на форума в Азербайджан.

„България направи едно изключително силно състезание. Нашите момичета от световните купи в Баку и Минск и на световното първенство имат 12 цели съчетания, изиграни без грешка. Но не това е причината не само за моя, а и за шока на целия свят на художествената гимнастика. Социалните мрежи прегарят от коментари на английски, испански за несправедливата оценка. Нашите момичета показаха една изключителна гимнастика по правилата, които никак не са леки. Изнесоха един урок по художествена гимнастика“, коментира Раева.

Тя сподели, че грациите ни са огорчени, но и са наясно със спецификата на художествената гимнастика и знаят, че единствено съдиите взимат решенията.

„Ако загубим надежда, трябва да спрем да работим, децата трябва да спрат да тренират. Те са страшно амбицирани. Това им даде много силна стръв към олимпийските игри“, посочи още Раева.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика сподели и че вече се работи по нови композиции.

„Явно трябва да направим нещо, с което, като изиграем, да срутим залата и да си получим това, което трябва. Хората уважават момичетата, които играят, които се състезават“, заяви Раева.

Тя посочи и че негативните коментари за съперниците на българския национален отбор от страна на родните „фенове“ действат негативно на отношението към момичетата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети