Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Илиана Раева: Целите ми са безкористни и единствено в името на успехите на спорта ни!

Спорт

Илиана Раева: Целите ми са безкористни и единствено в името на успехите на спорта ни!

Илиана Раева: Целите ми са безкористни и единствено в името на успехите на спорта ни! - Tribune.bg

Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че си е поставила определени задачи, които иска да изпълни по време на третия й мандат начело на федерацията.

"Поставила съм си задачи, които знам, че ще успея да осъществя. Искам да направим Гран При "Жулиета Шишманова" в Бургас. Искам да възвърнем прекрасния международен турнир за деца и девойки "Златен обръч" в Пловдив и приз "Мария Петрова", която е родена там. Искам да подобрим организацията на държавните първенства и да предлагаме качествен продукт на феновете и спонсорите. Искам да осъвременим методиката на работа при подрастващите, защото спортът ни се развива с много бързи темпове. Искам да направим още една категория на състезанията за некартотекирани гимнастички в клубовете", каза Раева в интервю за фейсбук страницата на федерацията след края на държавното първенство категория Елит.

"Искам да построим разширението към националната база "Раковски" и да направим музей на Художествената гимнастика в топлата връзка между двете зали. На последната права съм, преди първа копка. Искам да направим запомнящо се първо европейско първенство в България във Варна! Искам да направим отлично световно първенство в София 2022 година. Искам да сме домакини на поредни четири световни купи първа категория. Искам да направя невероятно честване по случай 70 години българска художествена гимнастика. Вече работя по въпроса. Всъщност. . . работя по всички въпроси. И други неща искам", добави Раева.

Тя заяви, че прави всички това от любовта си към художествена гимнастика.

"Това е ми голяма любов към художествената гимнастика, към треньори и състезатели. Това е огромно желание българската гимнастика да грее ярко на световния подиум. Искам в България момичетата да се занимават от малки с нашия спорт, защото той създава не само красавици и шампиони, но и силни личности готови за живота. Просто искам българската художествена гимнастика да е на пиедестал не само на спортното поле, но и в социалния живот", коментира Раева.

Преди два дни Вера Маринова нарече Раева "влекач на обединението на полузаспалото гимнастическо войнство".

"Многото жени се обединяват по пътя на убеждението. А убеждението се постига с начина ми на работа, отношението ми към тях и задълженията ми и постиженията ни. Не ми е трудно, защото съм честна към тях, информирам ги редовно и целите ми са безкористни и единствено в името на успехите на спорта ни. С огромно удоволствие наблюдавам как всички и всичко се променя в правилната посока. Ако трябва да допълня Вера, ще кажа така: за мен е огромно удоволствие да съм влекач на българската гимнастика. Това не само не ме уморява, а ме зарежда и изпълва с вяра и сили", каза Раева.

"Аз съм работохолик и работата ми носи много радост и ме зарежда. Тя не ме натоварва. Целите са ясни - медали и силна, атрактивна гимнастика. Много е трудно! Много! Защото гимнастиката и конкуренцията в нея се развиват и растат непрекъснато. Времето е агресивно и трябва да се адаптираме и да успяваме. Полагаме огромен труд и всички знаят, че трябва да се стремим към най-високите резултати. Направихме огромен скок и трайно се настанихме сред най-силните и можещите. С оглед на реалностите сме истински герои, но аз не спирам да искам още и още . . . Компромис не бих направила с това кой да участва на най-отговорните състезания - само най-подготвените и тези, които реално могат да се борят за най-добър резултат", добави Илиана Раева и пожела на всички здраве, сили, любов, добрина и вяра.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати