Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Испания нанесе първа загуба на Сърбия на Мондиала

Спорт

Испания нанесе първа загуба на Сърбия на Мондиала

Испания нанесе първа загуба на Сърбия на Мондиала - Tribune.bg
Снимка:

Двата тима вече си бяха осигурили участие във финалната осмица, Италия с феноменален обрат

Участникът в „Мача на звездите“ в НБА Никола Йокич бе изгонен в третата четвърт, а един от сериозните фаворити за световната титла Сърбия отстъпи на друг кандидат – Испания, с 69:81, в двубой от група J на шампионата в Китай.

Водени от Рики Рубио (Финикс Сънс) испанците ще се изправят срещу Полша на четвъртфиналите във вторник, докато сърбите трябва да се съберат, защото им предстои сблъсък с Аржентина в същия ден.

Испания и Сърбия вече си бяха осигурили участие във финалната осмица, но първото място в групата и евентуалния по-лек съперник на четвъртфиналите бяха под въпрос.

Сърбия, действащият световен и олимпийски вицешампион, зад американците, изглеждаше непобедима преди днешния двубой.

Но в един от чаканите с най-голям интерес срещи на баскетболния Мондиал, „Ла Фурия Роха“ превъзмогна слабо начало, за да води с осем точки на почивката в Ухан.

В средата на третата четвърт шансовете на „плавите“ за обрат бяха намалени драстично, след като центърът на Денвър Нъгетс Йокич потегли към съблекалнята заради спор със съдията.

24-годишният баскетболист бе първоначално раздразнен от „вниманието“, което му отделиха защитниците на Испания.

Богдан Боданович (Сакраменто Кингс) бе най-резултатен за играчите на Александър Джорджевич с 26 точки, към които прибави 10 борби и шест асистенции.

Рубио се отчете с 19 пункта за победителите, докато ветеранът Марк Гасол помогна с шест борби и шест асистенции за петата последователна победа на испанците.

Аржентина надигра Полша с убедителното 91:65, за да оглави група I и да си осигури мач със сърбите на 1/4-финалите. В другите завършили срещи Нигерия победи домакините от Китай с 86:73, докато Иран надделя над Филипините с 95:75.

Италия навакса пасив от 24 точки и победи след продължения Пуерто Рико с 94:89 в среща от група J във втората фаза на Световното първенство по баскетбол в Китай.

Пуерториканците водеха с 20 т. на почивка. След нея обаче италианците постепенно намериха ритъма в играта си и първо съкратиха на 14, а след това дори поведоха в заключителната четвърт.

Все пак се стигна до продължения, в които „Скуадра адзура“ сломи съперника и записа трети успех в групата.

Най-резултатен за победителите бе Марко Белинели с 27 точки, а Данило Галинари добави 22.

Успехът обаче е недостатъчен за тима, който вече бе спрян от участие в четвъртфиналите.

Тимът на Тунис надигра Ангола с 86:84 в африкански сблъсък от група N. За победителите най-резултатен бе Майкъл Рол с 21 точки, а 20 добави Макрам Бен Ромдане.

Така, възпитаниците на старши треньора Марио Палма вече са с три победи и две загуби, докато за анголците това беше четвърто поражение от пет мача.

В другите две завършили срещи от по-рано Южна Корея надигра Кот д‘Ивоар с 80:71, а Русия би Венецуела с 69:60. /БГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Етикети баскетбол

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати