Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Иван Петков: Невероятната атмосфера в Русе ще се помни дълго

Спорт

Иван Петков: Невероятната атмосфера в Русе ще се помни дълго

Иван Петков: Невероятната атмосфера в Русе ще се помни дълго - Tribune.bg
Снимка:

Селекционерът на женския национален отбор по волейбол Иван Петков беше щастлив, но видимо уморен от емоциите след трудната победа с 3:1 гейма над Хърватия, която донесе купата от Европейската златна лига.

„Мачът протече доста емоционално. През последните дни в треньорския щаб се натрупа доста умора, но се наложи и ние да покажем повече емоция по време на разиграванията, тъй като изпаднахме в тежки моменти. Поздравявам отбора и моите колеги , които работят денонощно. Момичетата, които се трудят като добри професионалисти и най-вече публиката, която през тези два дни направи невероятна атмосфера и тези моменти в Русе ще се помнят дълго. Сами видяхте как емоциите надделяваха. Те носят радост и заряд. Президентът и вицепрезидентът на федерацията също изживяха доста емоционално този финал и бяха щастливи. Тук е моментът да поздравя и тях и да благодаря на федерацията за отличните условия, които ни предоставят. Защото без условия и добра организация е много трудно да правиш добри резултати на високо ниво“, каза Иван Петков.

„Винаги един трофей има своето значение. Тази купа носи самочувствие, дава стимул за работа и най-малкото - догодина ще имаме шанс да влезем във Волейболната лига на нациите. Ние играхме там една година и видяхме, че беше доста трудно. Винаги съм казвал, че за да играеш във Волейболната лига на нациите, трябва широка група от хора и ротиране в самия отбор. Ние изградихме добър колектив и във финала видяхте, че в трудните моменти имаме състезатели, които могат влязат и да помогнат на отбора. Винаги съм казвал, че не бива да се делим на тези, които започват и тези, които не. В един национален отбор е много важно да разполагаш с група от състезатели, които са с усещането, че имат частица от всеки успех и неуспех“, допълни Петков.

Погледите вече са насочени към Европейското първенство, на което един от градовете домакини е Пловдив. На отбора предстоят 2 седмици почивка и активна работа до началото на шампионата, който е от 18 август до 4 септември.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати